ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, ένας νέος θεσμός; (γράφει ο Γ. Χατζόπουλος)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. | | |

Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, όπως αναφέρθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, αποτελεί ένα "σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή του Ναυπλίου", με "πανελλήνια εμβέλεια" και "μεγάλη σημασία για τον πολιτιστικό χάρτη της χώρας."

Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, αν και φιλόδοξες, φαίνεται να απομακρύνονται από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Ο Δήμος βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση με σφιχτό προϋπολογισμό, κάτι που είναι γνωστό σε όλους. Επιπλέον, αρκετές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω “σφιχτού” προϋπολογισμού, ενώ άλλες πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συνδρομή του Δήμου.

Ως εκ τούτου, πολλοί πολίτες αναρωτιούνται:

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ τελικά το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας και

Ποιό ήταν το οικονομικό αποτύπωμά του για τον Δήμο και τους δημότες.

Το αίτημα για διαφάνεια είναι εύλογο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη χρήση δημόσιων πόρων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο κόστισαν οι έξι ημέρες του Φεστιβάλ. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε αν πράγματι το Φεστιβάλ αποτέλεσε μια επένδυση στο μέλλον της πόλης ή ήταν απλά φιλόδοξες δηλώσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ που δαπανάται από τον Δήμο προέρχεται από τις τσέπες των πολιτών. Είναι δικαίωμά μας να γνωρίζουμε πώς διαχειρίζονται τα χρήματά μας και να απαιτήσουμε να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιατι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού μπορεί να "απεχθάνεται την νηνεμία" αλλά και εμείς οι πολίτες επιμένουμε στην ανάγκη για διαφάνεια, λογοδοσία αλλά και ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων που μας αφορούν.

Ένας θεατής του Φεστιβάλ
Γιώργος Δ. Χατζόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ