V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ναύπλιο: Σύμμαχος για την Καραθώνα ο Χάρης Δούκας

Υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ
Άρθρο του Τόλη Κοΐνη

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη στην Αργολίδα του υποψήφιου για την Προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθηγητή του ΕΜΠ, Χάρη Δούκα έγινε.

Παρακολούθησα από κοντά τέσσερις συναντήσεις του με διαφορετικά ακροατήρια. Και στις τέσσερις στάθηκε πολύ καλά.

Τί σημαίνει στάθηκε «πολύ καλά» για έναν πολιτικό που πρωταγωνιστεί;

Να μιλάει με μια ενιαία και ξεκάθαρη ιδεολογική αντίληψη και να προβάλει την αντίληψη αυτή με συγκεκριμένες θέσεις σε απτά προβλήματα της καθημερινότητας.

Εμείς του θέσαμε δυο προβλήματα για το Ναύπλιο: την Καραθώνα και το νερό. Σε αυτά πήραμε απαντήσεις που μας ικανοποιούν. Θα μου πείτε, «δεν υπάρχουν και μια σειρά άλλα;»

Ναι, αλλά σε ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν βάζεις το σύνολο των προβλημάτων. Ιεραρχείς και επιλέγεις τα ευρισκόμενα σε κυρίαρχη όξυνση.

Ο κ. Δούκας στην ομιλία του ήταν ό,τι πιο ριζοσπαστικό έχουμε ακούσει από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Ανέλυσε το μοντέλο ανάπτυξης της Κυβέρνησης του Μητσοτάκη, το απομυθοποίησε, ανέδειξε ότι ο πακτωλός χρημάτων που εισέρρευσε από την Ε.Ε. πήγε σε ελάχιστα μονοπώλια, ότι φτιάχτηκαν κλειστά μονοπωλιακά καρτέλ που νέμονται εξ ολοκλήρου την οικονομία, δημιουργούν την ακρίβεια και αγρότες, μικρομεσαίοι, εργαζόμενοι φτωχοποιούνται και απειλούνται από ανεργία.

Η «ανάπτυξη του Μητσοτάκη» οδεύει σε επενδύσεις αντιπαραγωγικές. Επενδύσεις «ρήαλεστέητ» τις χαρακτήρισε και ανέφερε ως παράδειγμα την Καραθώνα… (Αντίστοιχα προβλήματα έχουν προκύψει και σε άλλα παραλιακά μέρη της Ελλάδας). Εκτός από αντιπαραγωγικές τις χαρακτήρισε προβληματικές για το περιβάλλον και αντικοινωνικές (στερούν την πρόσβαση στη θάλασσα).

Με παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία ως Δήμαρχος Αθηναίων, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι υποχρηματοδοτεί τις ΔΕΥΑ… και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ με στόχο την απαξίωση των υπηρεσιών, την υπερχρέωση και τελικά την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο του Ναυπλίου ήταν η μεγαλύτερη του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Ήρθε κόσμος από όλες τις παρατάξεις (και τα κόμματα) να την παρακολουθήσει με ενδιαφέρον. Μόνον από τους Ορφανοκαραπαυλαίους δεν είδα κανέναν… (Μακάρι να ήταν, και να μην τους είδα εγώ). Αν και ο Δούκας επισκέφθηκε με την πρέπουσα εθιμοτυπική ευγένεια το Δημαρχείο (Δήμαρχο για να μιλάει δεν έχουμε, για να βγάζει φωτογραφίες έχουμε… Μην τα θέλουμε όλα.)

Στη φωτό που φιλοξενώ δεν φαίνομαι. Διαπίστωσα ότι με καλύπτουν. Εννοείται πως σέλφη με τον κ. Δούκα δεν έβγαλα… Άσε πρώτα να γίνει Πρωθυπουργός και να τηρήσει αυτά που είπε.



Εάν νικήσει στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω πως θα είναι και ο νικητής των επόμενων Βουλευτικών εκλογών. Το επιχείρημά του αποκτά δυναμική.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ