ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Σάλος στην Αργολίδα από πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ: Φτιάχνουν τζαμί στην Αγ. Τριάδα Μιδέας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | |
ΕΣΤΙΑ
"Θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μιδέας στο Ναύπλιο και την τοπική Εκκλησία, οι οποίοι έκπληκτοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια για λειτουργία τεμένους σε περιοχή με ελάχιστους μουσουλμάνους." Το θέμα αναδεικνύει σήμερα με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Στο ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρεται σε επιστολή της "Επιτροπής κατοίκων Αγίας Τριάδος και όμορων κοινοτικών διαμερισμάτων":
Φτιάχνουν τζαμί στην Αργολίδα. 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της κωμόπολης της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται λίγο έξω από το Ναύπλιο. Ο λόγος;

Έντονες φήμες,που οι πληροφορίες τις κάνουν βεβαιότητα ,ότι σε κτίριο , στο κέντρο της κωμόπολης τους, θα στεγαστεί μουσουλμανικό τζαμί. Το αξιοπερίεργο είναι ότι τόσο στην Αγία Τριάδα όσο και στην γύρω περιοχή , δεν υπάρχει μουσουλμανικός πληθυσμός, πέρα από λίγους εποχικούς εργάτες στη γεωργία, ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη του. Επίσης, παράδοξη είναι, η σιωπή των Δημοτικών και Εκκλησιαστικών αρχών για ένα θέμα που ενώ το γνωρίζουν οι κάτοικοι, αυτές οι αρχές που οφείλουν να αδειοδοτήσουν για το θέμα, αδιαφορούν για την ύπαρξη του.

Στα παραπάνω αξιοπερίεργα, υπάρχουν απαντήσεις. Η λογική της Παγκοσμιοποίησης και της αντικατάστασης πληθυσμού δεν ενδιαφέρεται για τις λατρευτικές ανάγκες του όποιου πληθυσμού. Την ενδιαφέρει ο συμβολισμός, η επιβολή δεδομένων, ειδικά όταν πρόκειται να γίνει τζαμί, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνισμού, το Ναύπλιο. Όσο για το ζήτημα της αδειοδότησης , υπάρχει ήδη το ” θεσμικό ” πλαίσιο. Όλα τα τζαμιά, εκτός αυτού του Βοτανικού, δεν λειτουργούν ως λατρευτικά κέντρα. Αντίθετα και παράνομα, λειτουργούν ως σωματεία, σύλλογοι και ιδρύματα αστικού δικαίου και παράνομα ,στα εντευκτήρια τους, λειτουργούν ως χώροι λατρείας, χωρίς να τους ελέγχει κανείς, για τον φόβο του αντιρατσισμού. Γιαυτό και οι σιωπές του Δήμου και, δυστυχώς, της Εκκλησίας, που κρύβονται πίσω από την δήθεν νομιμότητα των αστικών ιδρυμάτων.

Υπάρχει όμως και η κοινωνία που δεν θέλει η πόλη, η κωμόπολη, το χωριό της να γίνει γκέτο και τόπος συνάθροισης χιλιάδων αλλοδαπών μέσα στο κέντρο της ζωής τους. Ήδη σχηματίζεται επιτροπή κατοίκων ώστε να εκφράσει την συνολική αντίθεση τους στα σχέδια αυτά. Το πρόσφατο παράδειγμα των κατοίκων της Πετρούπολης που μαζικά αντέδρασαν στα σχέδια δημιουργίας δομής μεταναστών στην περιοχή τους και πέτυχαν την ματαίωση της , δείχνει τον μονόδρομο που έχουν να ακολουθήσουν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδος. Σας παραθέτουμε το κείμενο που απέστειλαν:

“Έντονη φημολογία υπάρχει στους κατοίκους της Αγίας Τριάδος Αργολίδας και όχι μόνο, για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας. Οι φήμες λένε πως κάτω από άκρα μυστικότητα στην περιοχή πλησίον Δημαρχείου της Αγίας Τριάδος, έχει δοθεί χώρος ώστε να δημιουργηθεί ισλαμικό τέμενος και χώρος λατρείας για τους μουσουλμάνους. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Ποιος έδωσε την άδεια; Ποια η στάση των τοπικών αρχόντων; Από πού προκύπτει μουσουλμανική μειονότητα στον τόπο μας και στην Πελοπόννησο γενικότερα ώστε να υπάρχει η ανάγκη χώρου λατρείας; Οι κεφαλές της Εκκλησίας μας συναινούν σε αυτό;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει διττή σημασία. Ο πρώτος κίνδυνος που είναι καθολικός αφορά την υποβάθμιση της περιοχής. Οι τιμές των ακινήτων, η προοπτική ανάπτυξης καθώς και οι οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής θα υποστούν σοβαρό πλήγμα. Και αυτό δεν χρειάζεται αναλύσεις, αρκεί να δούμε ανάλογες καταστάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η άτυπη έως τυπική γκετοποίηση της περιοχής από παρανόμως εισελθέντες μετανάστες έως εποχικούς εργάτες γης που διαμένουν πέριξ του Δήμου Μιδέας δε νομίζω ακόμα και στον πιο αφελή συμπολίτη μας να θεωρείται ανάπτυξη ή θετικό κριτήριο στην αξιοποίηση της Αγίας Τριάδας. Επιπλέον η ανθρωπογεωγραφία των ανθρώπων που θα προσελκύσει η κατασκευή ενός ισλαμικού τεμένους στην καρδιά του χωριού, φέρει στους κανόνες δικαίου και συμπεριφοράς, στοιχεία που δεν συνάδουν με τον δυτικό πολιτισμό και το νομικό μας δίκαιο. Η κουλτούρα του βιασμού, η κατώτερη κοινωνικά και υποτακτική θέση της γυναίκας όπως και οι απαγωγές είναι τα τρία συστατικά που συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα ως προς τον ισλαμικό φονταμενταλισμό αλλά και την παραβατικότητα ανθρώπων που μπορούν να εκμεταλλευτούν την γκετοποίηση της περιοχής με πρόφαση την αθρόα συνάθροιση πιστών.

Για να μην μακρηγορoύμε ο δεύτερος κίνδυνος και πιο ουσιαστικός, αφορά όσους ανθρώπους θέτουν εαυτόν στον Πατριωτισμό και στην Ελληνορθόδοξη πίστη. Σε εμάς που έχουμε μια βαθύτερη ανάλυση της πραγματικότητας. Η Ελλάς μετατρέπεται άτυπα σε θύλακα του Ισλάμ. Η κυριαρχική κουλτούρα του Ισλάμ, που την ίδια ώρα καταστρέφει ναούς είτε γκρεμίζοντάς τους είτε μετατρέποντας τους σε τζαμιά, σβήνει αγιογραφίες αιώνων και πολεμά τον Χριστιανισμό με λύσσα και φανατισμό, αντεπιτίθενται και οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται να υποκύπτουν σταδιακά στις έξωθεν πιέσεις εξ Ανατολών για θρησκευτική (και όχι απλώς μνημειακή) αποκατάσταση των μουσουλμανικών οίκων λατρείας. Η ανοιχτή πλέον κρίση στις σχέσεις χριστιανισμού – Ισλάμ έχει ανοίξει στην Άγκυρα ένα νέο «πεδίον δόξης», επιτρέποντας επικοινωνιακές παρεμβάσεις στη χώρα μας, που αποτελεί (όπως και στο παρελθόν) το προπύργιο του χριστιανισμού της Δύσης. Μην ξεχνάμε πως το Τριανόν της πλατείας Συντάγματος είναι πάγιο αίτημα της Τουρκίας για επαναλειτουργία και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δυστυχώς άνοιξε την κερκόπορτα με ένα ψήφισμα πριν λίγα χρόνια.

Οι κίνδυνοι που διατρέχουμε είναι αναρίθμητοι και σε αυτό το σημείο καλούμε τους αναγνώστες να ανατρέξουν ιστορικά στην πτώση της Ρώμης που προήλθε από τη δημογραφική έκρηξη πληθυσμών που επέβαλαν βιαίως την ταυτότητά τους σε μια παρηκμασμένη αυτοκρατορία. Η δημογραφική συρρίκνωση και η κοινωνική κατάπτωση μας κατατάσσουν στα πιο εύκολα θύματα μιας επιθετικής κουλτούρας που ως στόχο έχει να μας αφομοιώσει ή να μας εξοντώσει. Ευτυχώς ήδη ακούγεται πως και μόνο με τις φήμες, οι Μιδεάτες έχουν αναστατωθεί και πλήθος κόσμου θα ξεκινήσει μια σειρά διαμαρτυριών. Απλοί συμπολίτες μας, οι καθημερινοί άνθρωποι, θρησκευόμενοι και μη κατανοούν τις επιπλοκές μιας τέτοια ενέργειας που θα ζημιώσει τις επόμενες γενιές και γι΄αυτό και μόνο είναι έτοιμοι να αντιδράσουν.”

Επιτροπή κατοίκων Αγίας Τριάδος και όμορων κοινοτικών διαμερισμάτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ