ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ψέματα, έπαρση και αυτοθαυμασμός...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:29:00 π.μ. |
Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας
Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, όπως συνηθίζει, παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας και μιας κοινωνίας, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αναφέροντας ψευδή στοιχεία και κρύβοντας επιμελώς την αλήθεια.

Συγκεκριμένα:

Ανέφερε τις αυξήσεις στους μισθούς και ανακοίνωσε νέες μικρές αυξήσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2027! Απέκρυψε όμως ότι το πραγματικό λαϊκό εισόδημα μειώθηκε ακόμα κατά 2% περισσότερο το πρώτο εξάμηνο του 2024 και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση της ΕΕ από πλευράς αγοραστικής δύναμης, κάτω και από την Βουλγαρία!

Εξήγγειλε αυξήσεις στη συντάξεις, αποκρύπτοντας ότι οι συντάξεις είναι κάτω από τα επίπεδα του 2011, ενώ το κόστος ζωής διαρκώς αυξάνεται και 670.000 συνταξιούχοι λόγω προσωπικής διαφοράς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στη σύνταξη και η εφάπαξ παροχή, που θα λάβουν θα είναι 100€, 150€ ή το περισσότερο 200€, δηλαδή κοροϊδία!

Εξήγγειλε αυξήσεις στους υγειονομικούς μέσω μείωσης της φορολογίας των εφημεριών, δηλαδή 130€ το μήνα, αποκρύπτοντας τους πολύ μειωμένους μισθούς τους και την αμοιβή πολλών εφημεριών που ήδη τους χρωστάει το Δημόσιο.

Εξήγγειλε μέτρα για την στέγη, όμως για μόνο 15.000 νέα ζευγάρια, που θα μπορούν να πάρουν δάνειο με μειωμένο επιτόκιο!

Εξήγγειλε πανηγυρικά την διάθεση 250 εκατομμυρίων για επισκευές σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων, όταν οι ανάγκες εξαιτίας καταστροφών και έλλειψης συντήρησης είναι τεράστιες, οι δε κίνδυνοι για ατυχήματα εις βάρος μαθητών και αθλητών μεγάλοι.

Εξαγγέλλει συνεχώς φορολογικές μειώσεις, που ευνοούν όμως συγκεκριμένες κατηγορίες (επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες), αφού από τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν κατά τη διετία 2022-2023 περισσότερους φόρους (116,86 δις ευρώ), από όσα πλήρωσαν κατά τη διετία 2007-2008 (93,2 δις) δηλαδή αύξηση 25,3%.

Μίλησε για την ανάγκη στοχευμένων παρεμβάσεων, λόγω δημοσιονομικών περιθωρίων, τα οποία όμως ισχύουν μόνο για τις ανάγκες του λαού και όχι για την οικονομική ολιγαρχία και για το ΝΑΤΟ.

Οι πολεμικές δαπάνες αυξάνονται κατά 850 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 1,65 δις με αποτέλεσμα η χώρα μας να «κατακτά» την πρώτη θέση σε αμυντικές δαπάνες (ουσιαστικά δαπάνες για το ΝΑΤΟ) σε σχέση με το ΑΕΠ! Όλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Συνολικά ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική του, που καθιστά τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η μόνη απάντηση είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου και η ανάπτυξη αγώνων, που θα φέρουν την ανατροπή και μία νέα πορεία για το λαό και τον τόπο με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Γραφείο Τύπου 8.9.2024

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ