ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Γ.Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση στραγγαλίζει τις μικρές επιχειρήσεις με τον άδικο τεκμαρτό φόρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:31:00 μ.μ. |
Γ.Γαβρήλος
Στην εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Όλος ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει πια κατανοήσει το σχέδιο της Κυβέρνησης εναντίον τους: είναι αποκλεισμένοι από κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ είναι υποχρεωμένοι παράλληλα να πληρώνουν έναν άδικο φόρο, αυτό του τεκμαρτού.

Είναι πολιτική και ιδεολογική επιλογή της ΝΔ να πιέσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε κατά μεγάλο ποσοστό να κλείσουν. Θέλει η Οικονομία να κινείται μόνο μέσα από τις μεγάλες επιχειρήσεις και επιδιώκει ο πλούτος να συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια. Και το χειρότερο είναι ότι συνέδεσε το τεκμαρτό με το ύψος των μισθών των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να παγώνουν οι μισθοί σε όσες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμαστε Κράτος της ΕΕ και να μην έχουμε αναπτύξει ελεγκτικούς μηχανισμούς για την φοροδιαφυγή. Δεν στέκει να μας λέει η Κυβέρνηση πως φορολογεί οριζόντια όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να πιάσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως ανακοινώθηκε και στην Θεσσαλονίκη, άμεσα θα καταθέσει σχέδιο Νόμου για την κατάργηση αυτής της άδικης φορολογίας και ζητά από τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να συνταχθούν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ


Ο λόγος τώρα είναι στα μέλη του κόμματος. Θεωρώ ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου και να προχωρήσουμε ενωτικά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ