ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος: Το περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε σχολείο της Ερμιόνης μας προβληματίζει βαθιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:16:00 μ.μ. | | |
Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος
Το περιστατικό ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε πρόσφατα σε σχολείο της Ερμιόνης, μας σοκάρει και μας προβληματίζει βαθιά. 

Η αύξηση παρόμοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια, η σφοδρότητα των συγκρούσεων ανάμεσα στους εφήβους και η στοχοποίηση νέων παιδιών από συνομηλίκους τους, είναι γεγονός στις μέρες μας, που όμως ποτέ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται συνήθεια.

Η σχολική κοινότητα της Ερμιόνης και ευρύτερα της Αργολίδας, δεν αποτελεί κάποια ακραία περίπτωση που διαφέρει από τις υπόλοιπες σχολικές οικογένειες της Ελλάδας και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος επιθετικότητας και ακραίου bullying που η νέα αυτή γενιά αντιμετωπίζει. Οι πολλαπλές και σκληρές κρίσεις που βιώσαμε ως κοινωνία, έχουν επηρεάσει βαθιά και ανεξίτηλα τα παιδιά μας. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό είναι σα να εθελοτυφλούμε και να μην βλέπουμε το δάσος, αλλά τα δέντρα.

Έχουμε χρέος όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί, θεσμικοί εκπρόσωποι και κυρίως η Πολιτεία, άμεσα να δράσουμε ολιστικά απέναντι στην αύξηση της βίας και της στοχοποίησης στα σχολεία. Οι αποβολές, οι σχολικές ποινές και τα επικοινωνιακά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση δεν μπορούν σε τίποτα να περιορίσουν αυτό το κύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που έχει κατακλύσει τις τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων.

Η δημιουργία συνθηκών διαλόγου εντός της κοινότητας, η ενίσχυση της συμβουλευτικής στα σχολεία με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, η ευαισθητοποίηση γονιών και δασκάλων για τα ανησυχητικά σημάδια και η κατάλληλη καθοδήγησή τους για άμεση αντιμετώπιση, η συνεχής εκπαίδευση πάνω στα σύγχρονα προβλήματα των νέων, μια αλλαγή της εκπαιδευτικής διαδικασία που θα αφιερώνει χρόνο στον Άνθρωπο, στον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη, καθώς και η ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές. Σε αυτό τον σκοπό ας είμαστε όλοι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ