ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης στις 10 Οκτωβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. |
Πρόληψη της Τύφλωσης
Τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου έχει οριστεί, ως η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης με Πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Φέτος εορτάζεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και είναι μια ημέρα συνειδητοποίησης που στοχεύει στην πρόληψη της τύφλωσης, στην ενημέρωση των ασθενών και στον περιορισμό των τυφλών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένας στους τρεις κατοίκους του πλανήτη έχουν διαταραχή στην κοντινή ή την μακρινή όρασή τους. Επίσης παρουσιάζουν σοβαρή διαταραχή της όρασης ή τύφλωση, λόγω παθήσεων όπως ο καταρράκτης (94 εκατ.), το γλαύκωμα (7,7 εκατ.) και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια (3,9 εκατ.).Έτσι κάθε 5 λεπτά ένας συνάνθρωπος μας τυφλώνεται.

Η τυφλότητα (μερική ή ολική) μπορεί πολλές φορές να αποφευχθεί με πρόληψη, σωστή και έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία.Είναι επιτακτική η ανάγκη λοιπόν να τονιστεί ότι η πρόληψη είναι σημαντική ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και οι διαβητικοί, οι οποίοι πρέπει να κάνουν ετήσιο τακτικό έλεγχο και επανέλεγχο στον οφθαλμίατρο τους.

Η σημερινή μέρα είναι μέρα ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης για τα προβλήματα όρασης και την αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Άλλωστε οι οπτικά ανάπηροι «βλέπουν» με το μυαλό τους και την καρδιά τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ