ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Ο Γ. Γαβρήλος στη 13η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:48:00 μ.μ. | | |
Βουλευτής Αργολίδας
Στην 13η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης παρευρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Αργολίδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά του που για μια ακόμη χρονιά ο κόσμος αγκάλιασε τον θεσμό και έδωσε το παρόν, ενώ συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές για την άρτια, και φέτος, οργάνωση, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική όλης της Ερμιονίδας, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ο Γιώργος Γαβρήλος στην ομιλία του σημείωσε πως η απουσία πολιτικών για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τομέα μεταποίησης, όπως και η μέριμνα ώστε ο κόσμος της παραγωγής και των μικρών επιχειρήσεων να αποκτήσει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ), είναι κομβικής σημασίας ώστε να αναταχθεί η πραγματική οικονομία και να δομηθεί ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Δεν μπορεί άλλο, τόνισε, να συνεχίζεται η διαμορφωμένη κατάσταση με το αρνητικό έλλειμμα επενδύσεων, το οποίο στερεί ανταγωνιστικότητα από την οικονομία της χώρας και επιβαρύνει το εμπορικό ισοζύγιο πληρωμών.
Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ανέφερε ο βουλευτής Αργολίδας, έρχεται πρόταση για έναρξη συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου, ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια άλλη πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα για τον πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα τεθεί επί τάπητος και η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ρόλος του ΕΛΓΑ στην αντιμετώπιση των νέων ζημιών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή αλλά και τα υπέρογκα κόστη που βαραίνουν τους παραγωγούς και δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στην γεωργία και κτηνοτροφία.

Τέλος, τόνισε πως το αρδευτικό έργο του Αναβάλου καθυστερεί αδικαιολόγητα, ιδίως μετά και την ένταξή του για χρηματοδότηση το 2019 από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, κάθε χρόνο, παραμονή της γιορτής του Ροδιού αρκείται σε πρωτοβουλίες επικοινωνιακές για την εκτέλεση του έργου.

Κλείνοντας κάλεσε τα αρμόδια Υπουργεία να σταθούν ουσιαστικά δίπλα στους παραγωγούς ροδιού και ελαιολάδου, δυο προϊόντων που, όπως είπε, στηρίζουν την τοπική και εθνική οικονομία και δίνουν ανάσα ζωής στα χωριά μας. Περιμένουμε από την ΝΔ να κατανοήσει το αυτονόητο: ότι η στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της υπαίθρου είναι κομβικής σημασίας για την ανάταξη όλης της Οικονομίας, της τόνωσης του δημογραφικού και της κοινωνικής ανάταξης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ