ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

28η Οκτωβρίου: Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Μαθητές και Σύλλογοι παρέλασαν στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:45:00 μ.μ. | | |
Παρέλαση
Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την 28 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη του Άργους τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου ,ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου και προέδρου του ΙΣΚΕ π. Γεωργίου Σελλή. 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πλατείας Αγίου Πέτρου, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Ιωάννη Μαλτέζο , Βουλευτές, εκπρόσωπο της Π.Ε. Αργολίδας , εκπ /πο Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου , εκπ /πο Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας , εκπ/πο Λιμενάρχη Ναυπλίου , Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους ,εκπροσώπους κομμάτων.
Ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, μαθητριών, προσκόπων και συλλόγων, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δήμου Άργους Μυκηνών. 
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και χειροκρότησε τα τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου.
Το μήνυμα του Δήμαρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου

Την 28η Οκτωβρίου εορτάζουμε το ιστορικό ‘’ΟΧΙ’’, το οποίο μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, που περιείχε το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού του 1940.

Ας αναπολήσουμε την ανδρεία και την αγωνία των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Ας συνεχίσουμε να τιμούμε αυτήν την ημέρα με υπερηφάνεια και αφοσίωση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ