ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

50 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Η παράταξη της πατριωτικής ευθύνης και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | | |
Σόνια Τάνταρου Κρίγγου
Της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω
Πολιτευτή Αργολίδος

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, συμπληρώνει σήμερα50 χρόνια ζωής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παράταξη της σύγχρονης ιστορίας, με διαχρονικό το αποτύπωμά της στην ιστορία της Μεταπολίτευσης.

Ήταν αυτή που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και εδραίωσε την εθνική ενότητα, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που σήμερα εργάζεται για να κάνει την Ελλάδα μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. Πρόοδος, ανάπτυξη, σταθερότητα, ειρήνη, ισότητα ευκαιριών, οι άξονες πάνω στους οποίους πορεύεται. Ανοίγεται διαχρονικά στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά, αναγνωρίζει λάθη του παρελθόντος, ανανεώνεται και προχωρά. Τάσσεται πάντα με σύνεση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, κρατώντας την Ελλάδα όρθια και περήφανη, πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο.

"Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αρχές πάντα επίκαιρες που εμπνέουν και αποτελούν πυξίδα για την πορεία της παράταξης. Μισός αιώνας συμπληρώνεται από την ίδρυση της ΝΔ και στη πορεία της πέρασε πολλά. Γνώρισε σημαντικές νίκες αλλά και ήττες. Κατάφερε όμως, όταν άλλες παρατάξεις εξαϋλώνονται και πολυδιασπώνται, να ανανεωθεί, να μεγαλώσει, να έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη. Και όλα αυτά χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί ο κεντρικός πυρήνας των αξιών της.

Η ΝΔ είναι η παράταξη της πατριωτικής ευθύνης και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού. Όπως στην ιδρυτική της διακήρυξη αναφέρεται και η ίδια έχει στη πράξη αποδείξει «…είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.» Αντιμετωπίζει κατάματα κάθε κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις διεθνείς συνθήκες και αφουγκραζόμενη την κοινωνία κινείται μέσα σ’ αυτή δημιουργικά. Σε αντίθεση με όσους εκλαμβάνουν τη φαντασίωση ως πραγματικότητα και τη χίμαιρα σαν επιδίωξη. Όσο, λοιπόν, κάποιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι δεύτερος ή να εκμεταλλευτούν ωφελιμιστικά διεθνείς συγκυρίες, που επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας, χωρίς να έχουν όμως να πουν τίποτα ουσιαστικό και ρεαλιστικό στους πολίτες, η παράταξη της ΝΔ έχει την προσοχή της στραμμένη πρώτα και πάνω από όλα στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους. Όχι σε πρόσκαιρες λύσεις και επιφανειακές προσεγγίσεις αλλά στην αντιμετώπιση αυτών στη ρίζα τους, αναγνωρίζοντας αστοχίες και προβλήματα. Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας, καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, καλύτερη εν γένει ποιότητα ζωής και ευημερία για τους πολίτες αλλά συνάμα και ασφάλεια και σταθερότητα σε γεωπολιτικό επίπεδο με υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων,με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και θωράκιση της εθνικής μας άμυνας. Χωρίς περιττές εναντιοδρομήσεις προς την πραγματικότητα και χωρίς ανεδαφικές προσδοκίες.

Η Ελλάδα, αν και υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και παθογένειες δεκαετιών να εξαλειφθούν, γεγονός που πρώτη η παράταξη της ΝΔ αναγνωρίζει, σήμερα είναι διεθνώς πιο ισχυρή από ποτέ, αποτελώντας συνδιαμορφωτή των εξελίξεων και ισορροπιών αλλά και πιο κοντά και δίπλα στον/στην κάθε πολίτη της ούσα το κόμμα των πολλών και όχι των λίγων. Δεν κλείνει τα μάτια στα προβλήματα που η κοινωνία αντιμετωπίζει, ούσα η παράταξη των πολλών και όχι των λίγων. Στέκεται σε αυτά με ρεαλισμό και αντιλαμβάνεται ως χρέος της την αντιμετώπισή τους λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως αυτές της τεχνητής νοημοσύνης, της κλιματικής κρίσης, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της βιώσιμης ανάπτυξης, για όλους και όλες.

Κόντρα στον ισοπεδωτικό λαϊκισμό και στις εύκολες λύσεις,είτε προέρχονται από την ακροδεξιά είτε από την ακροαριστερά, που πιθανόν ακούγονται ευχάριστες αλλά, έχοντας στον νου και την οδυνηρή εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, μόνο σε αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς οδηγούν, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται στο μέλλον για μια Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και τις επόμενες γενιές.

HΣόνια ΤάνταρουΚρίγγου είναι Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων, Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Αργολίδας, π. Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ