V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Airbnb: Αυξάνεται η ζήτηση και στο Ναύπλιο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Παλαμήδη
Η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη για καταλύματα Airbnb για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και όσο περνούν οι ημέρες οι κρατήσεις αυξάνονται, με τις εκτιμήσεις να λένε πως οι πληρότητες- ειδικά στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας- θα ξεπεράσουν το 85- 90%.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, ανεβαίνει και η προσφορά, καθώς σε πολλούς προορισμούς καταγράφεται αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της AirDNA, παρατηρείται άνοδος κατά 11% στην Αράχωβα, 30% στα Ιωάννινα, 27% στο Καρπενήσι, 11% στη Καλαμάτα και 45% στη Καστοριά. Οι κρατήσεις αφορούν ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, και όχι ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τετραήμερο 25η Οκτωβρίου έως και Δευτέρα 28η Οκτωβρίου αγγίζουν το 65%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 353€ έως 468€.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις είναι στο 85% .Οι τιμές για 3 διανυκτερεύσεις σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 793€.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις φτάνουν το 86%. Οι 3 διανυκτερεύσεις σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 358€ έως 730€ (κατοικία 85τμ με 3 Υ/Δ).

Στην Αρκαδία, οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τετραήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 100%, 84% και 73% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 345€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Διαθεσιμότητα καταγράφεται κυρίως σε ολόκληρα αρχοντικά που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και 8 άτομα, με το κόστος μίσθωσης να κυμαίνεται άνω των 1.000€ για το τετραήμερο.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα, όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92%.

Στα Ιωάννινα προ-κρατήσεις για το τετραήμερο του Οκτωβρίου είναι στο 98%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 799€.

Η Καλαμάτα διαθέτει στο σύνολο των πλατφορμών 1.093 (1.040 πέρυσι) εγγεγραμμένα ακίνητα, καταγράφοντας αύξηση των νέων εγγραφών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 195€ (κατοικία 55τμ) έως 380€ για κατοικία 80τμ.

Το Ναύπλιο τέλος καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 68%, με 123 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 445 (357 πέρυσι) ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών, καταγράφοντας οριακή αύξηση νέων εγγραφών κατά 24,6% σε σχέση με πέρυσι. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 253€ (40τμ κατοικία 450 μέτρα από το κέντρο) έως 540€ .
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ