ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ξεκινούν οι κοπές πρώιμων μανταρινιών στην Αργολίδα - Μεγάλες οι απαιτήσεις για άρδευση λόγω ζέστης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | |
Μανταρίνια
Ξεκίνησαν οι πρώτες κοπές υπερπρώιμων μανταρινιών στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Τα Clement Ruby είναι μια νέα υπερπρώιμη ποικιλία μανταρινιάς που έχει αρχίσει να καλλιεργείται στα δυτικά της χώρα.

Ο κ. Νίκος Τσακαλόζος, παραγωγός από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «ξεκίνησαν οι πρώτες κοπές των υπερπρώιμων μανταρινιών στην περιοχή του Μεσολογγίου και αναφερόμαστε στην ποικιλία Clement Ruby.

Η ζήτηση από τους εμπόρους είναι καλή και οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, πάνω από 1 ευρώ το κιλό.

Οι ποσότητες είναι καλές όπως και η ποιότητα των μανταρινιών. Βέβαια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχουν αυξημένες ανάγκες άρδευσης στις καλλιέργειες.

Φέτος αναμένεται να έχουμε μια πρωιμότητα στα μανταρίνια κατά 10 έως15 ημέρες. Οι Κλημεντίνες που είναι οι μεγάλες ποσότητες αναμένεται να βγουν στην αγορά από τις αρχές Νοεμβρίου».

Πολύ μικρές ποσότητες πρώιμων μανταρινιών κόπηκαν στην Αργολίδα.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου από την Αργολίδα, Θωμάς Φάκλαρης, «μετά τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι κοπές στις Κλημεντίνες στην περιοχή.

Φέτος οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες επηρέασαν αρνητικά την καλλιέργεια και αναμένεται να έχουμε μειωμένες αποδόσεις. Ακόμη και σήμερα έχουμε θερμοκρασίες καλοκαιριού στην Αργολίδα και οι απαιτήσεις για άρδευση είναι μεγάλες. Πάντως εκτιμώ ότι φέτος θα έχουμε καλή ζήτηση στα μανταρίνια όταν βγουν στην αγορά».

Όσον αφορά την περιοχή της Θεσπρωτίας, οι κοπές στα πρώιμα μανταρίνια αναμένεται ξεκινήσουν από 20 έως 25 Οκτωβρίου στις παραθαλάσσιες περιοχές. Όσοι έκαναν τις σωστές καλλιεργητικές εργασίες αναμένεται να έχουν ικανοποιητικές αποδόσεις.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί είναι να κάνουν εμπορικές συμφωνίες με εμπόρους που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ