V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Θλίψη στο Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Σέργιος Γκάκας

Πένθος
Πληροφορούμενος την απώλεια του σκηνοθέτη Σέργιου Γκάκα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός έκανε την εξής δήλωση:

«Η αιφνίδια απώλεια του Σέργιου Γκάκα, ενός πολυτάλαντου και αγαπητού καλλιτέχνη, προκαλεί μεγάλη θλίψη στην τοπική μας κοινωνία και τους ανθρώπους του θεάτρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του την δεκαετία του 90. 

Πρωτεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου, σκηνοθέτης υπηρέτησε με απαράμιλλη αφοσίωση και πάθος τον πολιτισμό. 

Η ευγενής μορφή του και το χιούμορ του έχουν αφήσει ξεχωριστό στίγμα. Η απώλειά του θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του».

Σέργιος Γκάκας 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήµιο PARIS – VIII. Ιδρυτικό µέλος του θιάσου Άστεγοι και του πειρατικού ραδιοσταθµού Κοκκινοσκουφίτσα στα FM. 

Yπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Nέων Χαλανδρίου Κώστας Βάρναλης, έφορος του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. 

Από το 1979 εργάζεται ως σκηνοθέτης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Καλαμάτας, Ρόδου, Λαμίας, το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο της Άνοιξης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τους Ex Animo κ.ά. 

Έχει σκηνοθετήσει και επεξεργαστεί δραματουργικά, έργα των Σεβαστίκογλου, Τερζάκη, Άκη Δήμου, Ποντίκα, Θωμά Κοροβίνη, Ιωάννας Καρυστιάνη, Παύλου Μάτεσι, Σαίξπηρ, Τσέχοφ, Μπρεχτ, Μπύχνερ, Μαριβώ, Σινιστέρρα, Μπέρνχαρντ, ντε Μυσσέ, Ιονέσκο κ.ά. 

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Έχει γράψει 4 θεατρικά έργα για παιδιά, διηγήματα και δύο μυθιστορήματα (Κάσκο και Στάχτες) που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις Η.Π.Α. 

Ήταν  μέλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» από την ίδρυσή της. 

Από το 2014 ήταν αντιδήμαρχος πολιτισμού στο δήμο Χαλανδρίου.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ