ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Εργαστήριο πλαστικής στο Ναύπλιο με τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. | |
Πρόσκληση
Με αφορμή την έκθεση Γιάννης Παππάς Ι αναζητώντας τον Αλέξανδρο, που συνδιοργανώνουν το FOUGARO ARTCENTER και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο πλαστικής με θέμα «Άλογο και Αναβάτης» από τον καταξιωμένο γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο, μαθητή του Γιάννη Παππά.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα φιλοτεχνήσουν το δικό τους γλυπτό με έναυσμά ένα έργο του Γιάννη Παππά. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν αποδίδοντας την εντύπωση που προσλαμβάνουν από το έργο του Γιάννη Παππά, μέσα από τη συζήτηση με τον Πραξιτέλη Τζανουλίνο και τους συνεργάτες του. Με την καθοδήγησή τους, θα αξιοποιήσουν εύπλαστα υλικά, όπως η πλαστελίνη ή ο πηλός, για να δημιουργήσουν το τρισδιάστατο έργο τους.

Στο τέλος του εργαστήριου αν κάποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να μεταφέρει το έργο του σε ένα πιο σκληρό υλικό, όπως ο γύψος, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και βοήθεια.

πρόγραμμα


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 | 4-8 μμ

συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής 20€

δηλώσεις συμμετοχής
27520 47370

Πραξιτέλης Τζανουλίνος


Ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος, μαθητής του Γιάννη Παππά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φαλατάδο της Τήνου, ένα νησί με ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση στη μαρμαροτεχνία και τη γλυπτική.

Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2003 έλαβε μέρος στην Biennale της Φλωρεντίας. Έχει φιλοτεχνήσει σηµαντικά γλυπτά για δηµόσιους χώρους. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές. Επίσης, έργα του έχουν βραβευτεί σε πολλούς Πανελλήνιους ∆ιαγωνισµούς Γλυπτικής και από την Ακαδηµία Αθηνών. Από το 1989 δίδασκε πλαστική και συντήρηση έργων γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (τέως ΤΕΙ Αθήνας) ως μέλος ΔΕΠ έως το 2022.

Εργάζεται στο Βρέκαστρο της Τήνου και στην Αθήνα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ