ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί σωματεία και φορείς για την Καραθώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. | |
Παραλία
Ως Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σωματεία και κοινωνικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους της περιοχής σε κοινό συντονισμό για την υπεράσπιση του δημοσίου και λαϊκού χαρακτήρα της Καραθώνας.


Όλοι μας απολαμβάνουμε την παραλία της Καραθώνας, για τα καλοκαιρινά μας μπάνια, τα ΚαθαρόΔευτεριάτικαπικ-νικ, για εκδρομή, περίπατο και αθλοπαιδιες, πολλοί από τα παιδικά μας χρόνια.

Η Καραθωνα είναι η «αυλή» μας, το οξυγόνο μας. Είναι μια δημόσια, μεγάλη και μοναδικής ομορφιάς παραλία που εξυπηρετεί όλο το λαό της Αργολίδας και τους επισκέπτες και οφείλουμε να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, και όχι στα επενδυτικά κοράκια, που θα την κάνουν απρόσιτη για αυτά.

Η παραλία μας όμως, όλα τα προηγούμενα χρόνια αφέθηκε στη τύχη της να ρημάζει. Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς πάνω από τη παραλία λειτούργησε σκουπιδότοπος (ΧΑΔΑ) για πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Στις αρχές του 2024, το ΤΑΙΠΕΔ πήγε να παρουσιάσει το «κτήμα Καραθώνα» με τις ευλογίες αυτής της κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης και να πουλήσουν σε ιδιώτες δημόσια περιουσία, αυτή την μεγάλη λαϊκή παραλία.Αντίστοιχα, οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, αντί να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας και να αναδείξουν τη χρήση της, προς όφελος των δημοτών και του λαού, υποτάσσονται και εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ηΚαραθώνανα αντιμετωπίζεται ως «φιλέτο» για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η παραλία της Καραθώνας, να μείνει στην υπηρεσία του λάου για τις ανάγκες του και όχι για την κερδοφορία των ομίλων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ! Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του δημοσίου πλούτου και την κατάργηση της δημόσιας «αυλής» μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας.

· Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση της περιοχής.

· Άμεση αποκατάσταση του χώρου που βρισκόταν η παλιά χωματερή, προκειμένου να μην αποτελεί εστία ρύπανσης

· Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση.

· Καθαριότητα και περιποίηση όλης της παραλίας, την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού, ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια.

· Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό στην παραλία που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό

· Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.


Καλούμε, κόντρα στα σχέδια της δημοτικής αρχής για «διαχείριση – επένδυση» της λαϊκής περιουσίας της Καραθώνας, τα Σωματεία και τα Συνδικάτα του νομού,τους εργαζόμενους, τους Συλλόγους και Φορείς σε κοινή συνάντηση, το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, στις 19:00.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ