V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Πολιτική εκδήλωση της “Νέας Αριστεράς” Αργολίδας στο Άργος με τον Νίκο Βούτση

Πρόσκληση
Η Νέα Αριστερά ενόψει του επικείμενου ιδρυτικού της συνεδρίου πραγματοποιεί ανοικτή συνέλευση και συζήτηση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Άργους στις 7μμ με την παρουσία και του συντρόφου Νίκου Βούτση, πρώην Προέδρου της Βουλής (2015 – 2019).

Με τη διάθεση να ξεφύγουμε από τις γνωστές στερεοτυπικες λέξεις και τα τετριμμένα κλισέ φιλοδοξούμε να τροφοδοτήσουμε ένα ανοικτό και γόνιμο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της αριστεράς στον τόπο μας.

Θα επιδιώξουμε να τοποθετήσουμε και να ακούσουμε κι άλλες απόψεις για θέματα όπως:

-Ποια η αποτίμηση της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά το 2025 – 2019.
-Γιατί και πώς οδηγήθηκε στην εφαρμογή του Γου Μνημονίου.
-Γιατί επέδειξε ατολμία και φόβο στη θέσπιση και διεύρυνση κοινωνικών δικαιωμάτων και ώριμων αιτημάτων του λαϊκού κινήματος.
-Και στη συνέχεια, μετά την εκλογική ήττα του 2019 γιατί επιλέχθηκε, με όχημα μια από τα πάνω διεύρυνση του κόμματος προς το Κέντρο, η στρατηγική της συγκρότησης μιας θολής πολιτικής γραμμής χωρίς αιχμές, χωρίς στόχευση, με αντιφατικά μηνύματα κι ένα αδιαφανές ιδεολογικό στίγμα;
-Δεν ήταν επομένως η τότε αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. που στερούνταν αιχμών, κοινωνικής απευθυνσης και αξιοπιστίας;

Και στο σημείο αυτό οφείλουμε ψευτοκριτικά να αποδεχθούμε και το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε πολλούς από μας που συναίνεσαν, δεν αντιτάχθηκαν η δεν αντιτάχθηκαν εγκαίρως στην έξω από αρχές διεύρυνση, στην υπολειτουργία των κομματικών οργάνων, στον αρχηγισμο, στην εκλογή του προέδρου από τη βάση, στην πλαδαρή και ασαφή πρόταση για τις εκλογές του 2023. Όλοι συνεπώς είχαν και είχαμε, τις ευθύνες που αναλογούν στην πορεία της κρίσης της Αριστεράς!

Υπό το πρίσμα αυτό, ερωτήματα όπως τα παρακάτω, μπορούν πιο εύκολα να απαντηθούν.
Είχαν μήπως διαμορφωθεί οι συνθήκες, για να μην πω η απόλυτη αναγκαιότητα, για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ όσων συγκροτήσαμε τη Νέα Αριστερά;

Η αποχώρηση μας έγινε γιατί δεν περιήλθε η εξουσία στα χέρια μας;

Κρατήσαμε ανήθικα και ανέντιμα τις βουλευτικές έδρες ως δήθεν αργυρωνητοι και αποστάτες;
Η υπάρχει κάποιος αφελής που πιστεύει ότι εμείς είμαστε που προκαλέσαμε το φαινόμενο της τραγικής περιδινησης κι εν τέλει στον ευτελισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Αυτά κι άλλα πολλά αδυσώπητα ερωτήματα μπορεί και πρέπει να κινητροδοτησουν ένα ζωντανό διάλογο, όχι ερήμην της πληττομενης κοινωνίας κι ούτε σαν ασκήσεις επιστημονικής εργασίας αλλά για να ανασυγκροτηθουμε και να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ως συνιστώσα της αριστεράς στις πολιτικές εξελίξεις.

Η Νέα Αριστερά ιδρύθηκε για να συμπράξει και να τις συνδιαμορφωσει. Να δώσει διέξοδο στις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Να συνδεθεί και να πρωτοστατήσει στους αγώνες σε κοινωνικό και σε τοπικό επίπεδο στο πλάι των κοινωνικών κινημάτων που αναπτύσσονται και να αγωνιστεί για ρήξεις και τομές με το υπάρχον μοντέλο πολιτικής.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ