V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Γ. Γαβρήλος για την Παιδιατρική Κλινική Αργολίδας: Το Υπουργείο ωθεί τον κόσμο στην ιδιωτική Υγεία (βίντεο)

Βουλευτής
Απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Γαβρήλος (26/9/24) σχετικά με την μη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αργολίδας, έδωσε σήμερα στην Βουλή ο Υπουργός Υγείας. 

Μετά την παρέμβαση του βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα να λειτουργήσει επιτέλους η Παιδιατρική Κλινική του Νομού, καθώς οι γονείς αναγκάζονται σε έξοδα και μετακινήσεις στην Αθήνα με κίνδυνο την ζωή των παιδιών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία όλου του συστήματος του Νοσοκομείου, ο κ. Γεωργιάδης, με απροκάλυπτο τρόπο σχολίασε πως είναι πρόβλημα ότι φτιάχνονται κλινικές σε διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς να χρειάζονται και καλείται τελικά το Υπουργείο να τις στελεχώσει κιόλας! Όλο αυτό, είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι τελικά και η πιο έξυπνη ιδέα για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας!

Ο Γιώργος Γαβρήλος ζήτησε επιτακτικά την άμεση προκήρυξη δυο μόνιμων θέσεων παιδιάτρων, έτσι ώστε μια κλινική που είναι πλήρης σε εξοπλισμό από το 2019 και παραμένει κλειστή λόγω υποστελέχωσης, να λειτουργήσει και να ενταχθεί στο Σύστημα Υγείας, δίνοντας ανάσα στους γιατρούς και στους γονείς. Ο Υπουργός, και σε αυτή την περίπτωση, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, αφού το μόνο που υποσχέθηκε είναι η προκήρυξη μόνο μιας θέσης γιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας, την ώρα που υπηρετούν μόνο δυο μόνιμοι και ο ένας επιπλέον παιδίατρος τελεί υπό μετακίνηση από άλλη δομή.

Ο βουλευτής Αργολίδας στην τελική του παρέμβαση σημείωσε πως είναι προφανές πως το Υπουργείο δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Έχουμε φτάσει η κοινωνία να έχει την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ και παράλληλα να δαπανά περίπου 40% για κόστη ιδιωτικής Υγείας. Αυτή η Κυβέρνηση οδηγεί το ΕΣΥ στην ιδιωτικοποίηση και τον κόσμο να πληρώνει συνεχώς για να μπορέσει να έχει παροχές Υγείας. Εμείς ζητάμε την αλλαγή όλου του μοντέλου με το οποίο διοικείται την Υγεία. Ζητάμε ενίσχυση των Πρωτοβάθμιων δομών, ουσιαστικά κίνητρα όπως γενναίες αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των γιατρών στην Περιφέρεια. Απαιτούμε μαζικές προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών, ώστε να ξέρει ο κάθε γιατρός ότι δεν θα αναγκαστεί να πάρει μια θέση και μετά από λίγο, λόγω της έλλειψης προσωπικού και του φόρτου εργασίας, να κάνει όλες τις εφημερίες του μήνα μόνος του και τελικά να οδηγηθεί σε παραίτηση, όπως ήδη συμβαίνει κατά κόρον.

Η κατάσταση αυτή της υποβάθμισης και απαξίωσης του ΕΣΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο τόνισε ο Γιώργος Γαβρήλος απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη. Η Υγεία στην Αργολίδα έχει γονατίσει εξαιτίας της υποστελέχωσης. Κλινικές και τμήματα, όπως το Κέντρο Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου, όπως το ΤΕΠ του ΓΝΑ, το Ακτινολογικό και η Νοσηλευτική υπολειτουργούν εδώ και καιρό ή όπως στην περίπτωση της Ψυχιατρικής και της Παιδιατρικής Κλινικής που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τις πόρτες τους στον κόσμο που έχει άμεσες ανάγκες.

(πρωτολογία και απάντηση Γεωργιάδη)
(δευτερολογία Γαβρήλου)



ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ