ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου: Ένοχη σιωπή του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΕΠ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. | |
Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου
Είναι άκρως επικίνδυνη και εγκληματική η πολιτική στάση της ‘’ένοχης σιωπής ‘’ της δημοτικής αρχής Χρόνη και της ΔΕΥΑΕΠ απέναντι στους πολίτες του Δήμου Επιδαύρου.

Και ενώ η αντιπολίτευση του Δήμου Επιδαύρου μήνες τώρα εναντιώνεται στη'’ κρυφή ατζέντα ‘’ της ΔΕΥΑΕΠ για την ποιότητα του νερού, έρχεται δελτίο τύπου του ΠΑΚΟΕ να επιβεβαιώσει δυστυχώς και πλήρως τους φόβους μας. 

Κύριοι της Δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΕΠ παίζετε με την υγεία του κόσμου και δεν είναι η πρώτη φορά. Αν δεν είστε ικανοί να δώσετε λύσεις ένας είναι ο δρόμος και είναι μονόδρομος .ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ! 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ): 

Δελτίο Τύπου 910 Αθήνα, 25/10/2024 

Επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ στις 17/10/2024 μετά από καταγγελίες πολιτών και ιδιαίτερα ΑΜΕΑ, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα στην Αρχαία και στην Νέα Επίδαυρο με δειγματοληψίες νερών ανθρώπινης κατανάλωσης και θαλασσινών. 

Συγκεκριμένα στα νερά ανθρώπινης κατανάλωσης (περιλαμβάνεται και το πόσιμο νερό) με βάση τους συνημμένους πίνακες τα κολοβακτηρίδια e-coli και οι εντερόκοκκοι στα δείγματα της Αρχαίας Επιδαύρου ήταν μηδενικά, δηλαδή το νερό της Αρχαίας Επιδαύρου είναι καθαρό από την άποψη των μικροβίων. 

Όμως τα θεϊκά ιόντα, τα αιωρούμενα στερεά και η αγωγιμότητα (χημικές και φυσικοχημικές παράμετροι) μετρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα πάνω από τα επιτρεπτά όρια, γεγονός που σημαίνει ότι στις πηγές προς το δίκτυο, ή στο δίκτυο, υπάρχει πρόβλημα αλλοίωσης της ποιότητας του νερού, με αποτέλεσμα το νερό να προκαλεί προβλήματα στο ουροποιογεννετικό σύστημα ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών. 

Όσον αφορά την Νέα Επίδαυρο από ταποτελέσματα των μετρήσεων και αναλύσεων προέκυψε στα επτά (7) δείγματα Νερού ανθρώπινης κατανάλωσης παρουσία κολοβακτηριοειδών στα πέντε (5), γεγονός που σημαίνει ότι τα νερά αυτά επικοινωνούν με βοθρολύματα. 

Επίσης στα Θαλασσινά νερά που πάρθηκαν δείγματα στα δέκα (10) τα δύο (2) έχουν αυξημένες τιμές εντερόκοκκων και κολοβακτηριδίων. Γενικά χρειάζεται προσοχή και ο Δήμος πρέπει άμεσα να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. 

Τα αποτελέσματα αυτά για την ενημέρωση τους τα έλαβαν ηλεκτρονικά ο περιφερειάρχης, ο εισαγγελέας και ο υπουργός υγείας. Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στην διάθεση σας στο email pakoe@pakoe.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ