ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ανδρ. Πουλάς: Να παραταθεί η προθεσμία κτηματογράφησης σε Άργος, Νέα Κίο, Λέρνα και Κουτσοπόδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | |
Ανδρ. Πουλάς
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνώνμε το οποίο ζητά τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησηςτων δημοτικών ενοτήτων Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και τμήματος της δημοτικής ενότητας Κουτσοποδίουέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:


ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2024

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δ. Παπαστεργίου

ΘΕΜΑ: «Να παραταθεί η προθεσμία για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησηςτων δημοτικών ενοτήτων Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και τμήματος της δημοτικής ενότητας Κουτσοποδίου»


Σας καταθέτωψήφισματου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνώνμε το οποίο αιτείται τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας που θέτει ο Ν. 5.076/2023 και η οποία ορίζει ως ολοκλήρωση της κτηματογράφησης των δημοτικών ενοτήτων Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και τμήματος της δημοτικής ενότητας Κουτσοποδίου την 30/11/2024, μετά την οποία οι πολίτες-ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές αυτές χάνουν οριστικά τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα για τον Δήμο Άργους Μυκηνών με όλα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επικείμενος κίνδυνος οριστικής απώλειας ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης από τους ιδιοκτήτες θα είναι τελειωτική η καταστροφή.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούν την άμεση χορήγηση παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο προκειμένου οι ιδιοκτήτες να προλάβουν να ολοκληρώσουν την καταχώρηση της περιουσίας τους.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ