V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Νέα Κίος Αργολίδας: Ήταν εγκλημα, όχι ατύχημα...

Κάτοικοι της περιοχής της Νέας Κίου Αργολίδας, διαμαρτυρήθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, για τον άδικο θάνατο της 39χρονης Κωνσταντίνας μητερας δυο παιδιών σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην παραλιακή Ναυπλίου νέας Κίου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. 
ΙΧ αμάξι που οδηγούσαν στο οποίο επέβαιναν νεαροί Ρομά , ξεφυγε απο την πορεία του και έπεσε πάνω σε δύο άλλα ΙΧ ,με αποτέλεσμα τον θάνατο της άτυχης γυναίκας και τον τραυματισμό τριων ακόμη ατόμων. 
Οι κάτοικοι τονίζουν, πως καθημερινά οι Ρομά δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή, ενώ το τροχαίο με θύμα τη νεαρή γυναίκα και μητέρα δυο ανήλικων παιδιών ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου

Η Κίος στο σύνολο της αλλά και η ευρύτερη περιοχή είναι συγκλονισμένη από το γεγονός της απώλειας της συμπολίτισσας μας Κωσταντίνας Κυριάκου-Καλογεροπούλου.

Μιας νέας αξιόλογης γυναίκας, μιας Μητέρας δυο ανήλικων παιδιών. Ο τραγικός θάνατος της που προκλήθηκε από την εγκληματική συμπεριφορά ενός ασυνείδητου οδηγού, που δοκίμαζε τα όρια του αυτοκινήτου του σε ένα δρόμο πυκνής κυκλοφορίας, ενισχύει το αίσθημα της ανασφάλειας όλων απέναντι στα συνεχή φαινόμενά της παράνομης δράσης ατόμων από τις ομάδες των Ρομά που κατοικούν κυρίως στην περιοχή μας, και εκτός των άλλων παρανομιών, κινούνται εντός και εκτός πόλης επιδεικνύοντας, ανήλικοι και ενήλικες, τις ικανότητες και τα γρήγορα αυτοκίνητα, και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές μας, χωρίς δυστυχώς επαρκή και αυστηρό έλεγχο και ποινές.
Ξεχειλίζει έτσι η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών που νοιώθουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στην παρανομία μέσα στην ίδια τους την πόλη.

Κατόπιν των ανωτέρω το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Κίου ομόφωνα αποφασίζει όπως:

α) Σε δήλωση συμπαράστασης και συμμετοχής στο πένθος να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της θανούσης.

β) Να παραστούμε στην κηδεία της αύριο Κυριακή 13/10/2024 στις 11:30 στο ναό της Αγίας Ειρήνης.



γ) Να υποβάλλουμε το ψήφισμα μας στην Δημοτική Αρχή ζητώντας την άμεση προώθηση του στις Αστυνομικές Αρχές του Νομού και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ως Τοπικό Συμβούλιο ανταποκρινόμενοι στο ρόλο μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την πλήρη εφαρμογή των νόμων επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι όπως έχει αποδείξει η Ιστορία η απουσία της Πολιτείας δυστυχώς πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπή μιας και η αγανάκτηση των πολιτών και το αίσθημα της αδικίας μπορεί να γίνουν κακός σύμβουλος.


Η Νέα Κίος, η φιλόξενη πόλη των Μικρασιατών Προσφύγων δίχως ίχνος ρατσισμού, δεν ΜΠΟΡΕΙ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να παραδοθεί στην παρανομία από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε πως αυτή είναι η ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας και αυτή θα υπερασπιστούμε αναμένοντας την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας και των οργάνων της που ως υποχρέωση έχουν την προστασία των πολιτών.

Το οφείλουμε στην Κωνσταντίνα, το οφείλουμε στους συνανθρώπους μας.

Στα ΠΑΙΔΙΑ μας.

Το ψήφισμα να επιδοθεί στις αναφερόμενες Αρχές, να δημοσιοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης, και να εκτελεστεί στο σύνολο του.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Κίου
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ