ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ναύπλιο…έρημος χώρα (γράφει ο Κωνσταντίνος Κουβαράς)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
Κωνσταντίνος Κουβαράς
Έχουν περάσει πόσο, σχεδόν έξι μήνες από την τελευταία μας συνάντηση αγαπητοί μου συμπολίτες. Κι έχουν συμβεί πολλά, δυστυχώς πάρα πολλά. Τόσα που δεν θα χωράγανε ούτε σε αστυνομικό δελτίο. Συγχωρέστε με κιόλας αν παραλείψω κάτι σημαντικό, αλλά βλέπετε υπάρχει και η βιοπάλη, δεν ασχολούμαστε συνέχεια μ’αυτά, θα το χαμε κάψει. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Συνελήφθη λέει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου από το Λιμενικό Σώμα Ναυπλίου.

Λέω δε μπορεί κάτι δεν κατάλαβα καλά. Γιατί? Γιατί λέει πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να εκτελεί έργα εντός λιμένα χωρίς άδεια. Μάλιστα. Και η δήλωση αυτού? Τι θα μας πει και μας το Λιμενικό που τα κάνει αυτά χρόνια τώρα. Κουφάθηκα. Λέω μπα, κάτι δεν κατάλαβα. Είναι αυτό που λέμε δώσε το καλό παράδειγμα και ρίχτο στο γυαλό. Μάλιστα, συνεχίζουμε.

- Η Αντιδήμαρχος καθαριότητας χρησιμοποιούσε λέει σημείο για την ρίψη μπάζων-σκουπιδιών-ανακύκλωσης, ούτε κι εγώ ξέρω τι, σε σημείο πίσω από τις Δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, το οποίο λέει είναι νόμιμο σημείο ρίψης, καθόσον ονομάζεται Πράσινο Σημείο.

Ουάου. Πράσινο Σημείο? Τι λέ ρε παιδί μου? Δεν ξέρω, δεν έχω λόγια. Τυχαίνει βλέπετε να ήταν και η δουλειά μου παλιά, τα έργα περιβάλλοντος, σκατά, σκουπίδια, λύματα κλπ. Πιστεύω θα πρεπε να την βραβεύσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ίσως έτσι τουλάχιστον έρθει η Αθήνα εδώ, γιατί για να πάμε εμείς εκεί να ζητήσουμε κανα κονδύλι, δεν το βλέπω, όπως έχω ξαναπεί ο Ισθμός πέφτει μακρυά, τα φραπεδόγαλα όχι.

- Σκάνδαλο λέει στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου. Ο Πρόεδρος ενεπλάκη σε διαπληκτισμό με υπάλληλο που από την φόρτιση του πήγε στο Νοσοκομείο, άλλη πληγή αυτή, και συγχρόνως θέλησε λέει να δώσει απευθείας ανάθεση γύρω στα 200 κάτι χιλιάρικα, ενώ μέχρι και οι δικοί του σύμβουλοι αντέδρασαν.

Κοιτάξτε να δείτε, δεν τα ξέρω καλά, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι όταν καταφέρνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ να ενώσει σύσσωμες τις τρεις ετερόκλητες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, οι οποίες εν χορώ ζητούν την αποπομπή του, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Ας αρκεστούμε, στο σχόλιο του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ, ο οποίος όπως μου μεταφέρθηκε σε τυχαία συνάντηση με συμπολίτη μας, εξέφρασε την απέχθειά του για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του, από διαφόρους με σκοπό να τον ρίξουνε. Μάλιστα, ουδέν σχόλιον.

- Φεστιβάλ Ακροναυπλίας. Τι να πω εδώ κε Αντιδήμαρχε Πολιτισμού? Οκ, θες να κάνεις ένα φεστιβάλ, το καταλαβαίνω. Θες να φέρεις ως άλλος Σωτήρ τον πολιτισμό στο Ναύπλιο. Μάλιστα.

Όμως, πρώτον ακυρώνεις εντελώς άγαρμπα ένα Φεστιβάλ για τον Γιάννη Νόνη, που έφυγε τόσο άδικα, γιατί πολύ απλά δεν ήταν δικό σου, όλα τ’ άλλα τ’ ακούω βερεσέ. Επίσης φέρνεις ένα σωρό ονόματα επώνυμα ανθρώπων, δεν λέω, αξιόλογων, δεν λέω το κάνεις για να ακουστείς και να δώσεις ένα κύρος στο όλο εγχείρημα. Εντάξει να θες να παίξεις μπάλα ως άλλο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με Αθηναϊκά ονόματα, όμως βρε παιδί μου, κάνε ένα μπόλιασμα και με ντόπιο πληθυσμό, επί παραδείγματι, έχεις δύο φυτώρια τα οποία τα άφησες ανεκμετάλλευτα. Το φοιτητικό δυναμικό των δύο σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που έχουν και άμεση σχέση (Θεατρικών Σπουδών και Παραστατικών Τεχνών) και φυσικά ένα από τα μόλις 18 Μουσικά Σχολεία στην Επικράτεια, το Μουσικό Σχολείο καθώς και ένα από τα ελάχιστα στη χώρα, Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας. Γιατί? Γιατί τόση ανυπομονησία να γίνει κάτι χωρίς την συμμετοχή και άλλων παιχτών πέραν του παρεακιού μας, τη στιγμή που ευαγγελίζεστε το διαφορετικό. Κρίμα, καθόσον όπως λέει και η δικιά σας, μη το ξεχνάτε, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πράσινο Σημείο, έτσι κι εσείς Σημείο Πολιτισμού. Αυτά. Α, ξέχασα και τα λεφτά? Τι έγινε, εσείς που ξεσπαθώνατε για τα χρέη του προηγούμενου, τώρα τι? Και στην τελική, είναι λογικό ο κόσμος να ρωτάει, μη σνομπάρετε, απαντήστε στο πόπολο.

- Τέλος έχουμε και τον μαγικό στρόγγυλο κόμβο της Πειραιώς. Το μάτι του κυκλώνα. Λες να είναι εκεί ο ομφαλός της Γης, και όχι στους Δελφούς? Μπορεί.

Όλα ξεκίνησαν από μια διαρροή σε μια σωλήνα. Τι σου κάνει η τύχη, παίζει παιχνίδια πάνω στον κόρφο σου, τι ήθελε κι αυτή η σωλήνα να σπάσει κάτω ακριβώς από τον κόμβο, δεν μπορούσε να σπάσει λίγο πιο κει? Άμα δε σε θέλει. Τέλος πάντων, τρέχει λέει η σωλήνα, σκάει η υπερ-υπηρεσία της ΔΕΥΑΝ το επισκευάζει, αλλά φυσικά η ΔΕΥΑΝ δεν έχει και υπηρεσία αποκατάστασης πρασίνου. Πάει το γκαζόνι του πρώην Δημάρχου, η βιτρίνα της πόλεώς μας, για μια εικόνα ζούμε όλοι. Μη ξεχνιόμαστε άλλωστε, όχι επειδή οι νυν παίζουν σοβαρή μπάλα, να ξεχνάμε και τους πρώην, σωστά? Γεια σου Δήμαρχε. Κι εκεί καταρρέει το Σύμπαν.. Ποιοι είμαστε εμείς που θα αναδείξουμε το τεράστιο έργο του πρώην, όχι φίλε μου δεν θα βάλουμε 50 τετραγωνικά γκαζόνι, όχι, θα αντισταθούμε στον πρώην. Αλλά πρώτα θα το σκεφτούμε καλά, θα περάσουν λίγοι μήνες, έτσι να ωριμάσει, μη κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις. Πέρναγα, πέρναγα, λέω πότε θα φτιαχτεί. Τίποτα, τζίφος. Κάποια στιγμή βλέπω κάτι κοτρόνια και κάτι γαϊδουράγκαθα. Λέω τι ναι αυτά. Δε μπορεί, πάλι κάτι θα έχασα στη μετάφραση. Κι όμως η Δημαρχάρα μας έκανε την υπέρβαση, σου είπε θ’ αρχίσω από την βιτρίνα της πόλης μας, τον κόμβο της Πειραιώς, τα μεγάλα έργα. Έλα μου ντε όμως που έγινε καταγγελία, λόγω φθόνου για την πανέμορφη παρέμβαση πρασίνου που επιχειρείτο και έτσι η Αρχαιολογική Υπηρεσία το πάγωσε. Δεν υπάρχει κράτος, όλοι μας πολεμάνε. Κράτα Δήμαρχε.

Άσχετο αλλά έχουν περάσει έξι μήνες και ο κόμβος έχει μετατραπεί σε χωράφι. Μπράβο. Είναι αυτό που λέμε επιστροφή στη φύση? Δε νομίζω. Μάλλον ο τετραγωνισμός του κύκλου. Άλλωστε πιστέψτε, αυτό αντικατοπτρίζει και τον Ναυπλιώτικο ψυχισμό όλων των πολιτικών μας, ασχέτως παρατάξεως.

Καληνύχτα λοιπόν κι όνειρα γλυκά.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Κουβαράς

Υ.Γ.1 Ελπίζω αν ξέχασα κάποιον να με συγχωρέσει, βλέπετε δεν τα ξέρω κι όλα, σίγουρα θα έγιναν κι άλλα σημαντικά έργα στον τόπο μας, τα οποία δεν άκουσα για να τα αναδείξω.

Υ.Γ.2 Ξέρετε όλον αυτόν τον καιρό, είχα ψυχολογικά προβλήματα, είναι και της μόδας άλλωστε. Έλεγα λες να βιάζομαι να τους θάψω τους ανθρώπους, λες να είναι νωρίς, να τους δώσουμε λίγο χρόνο ακόμη. Διάφοροι μου το έλεγαν αυτό. Και απαντούσα μακάρι να κάνω λάθος, μακάρι το ένστικτό μου να είναι ότι να ναι, θα χαρώ πραγματικά. Δυστυχώς, όμως δεν ήταν νωρίς. Δυστυχώς.

Υ.Γ.3. Παρεμπιπτόντως ο Δήμαρχος που είναι οέο? Ούτε φωνή ούτε ακρόαση? Τι κρίμα.. Τόσο συμπαθής αλλά και τόσο λίγος..

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ