ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών της Αργολίδας που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους Μαθηματικούς διαγωνισμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. | | |
Απονομή βραβείων
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών του Νομού Αργολίδας που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ευκλείδης», «Θαλής», «Πυθαγόρας» και «Παιχνίδι και Μαθηματικά» καθώς και στον Τοπικό μαθητικό διαγωνισμό «Παλαμήδης» σχολικού έτους 2023-2024.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δήμου Άργους – Μυκηνών κύριος Μαλτέζος Ιωάννης εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους. Επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ευγενούς άμιλλας και ενθάρρυνε όλους τους νέους να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προς την επίτευξη των στόχων τους.
Ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Ξιξής Αναστάσιος, χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της μαθηματικής παιδείας στην εκπαίδευση των νέων. Συνεχάρη τους διακριθέντες και ευχήθηκε ακόμα υψηλότερες διακρίσεις στους διαγωνισμούς.
Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους – Μυκηνών με αρμοδιότητες Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κύριος Λιόλιος Αντώνιος, επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση σημειώνοντας τον σπουδαίο ρόλο εκπαιδευτικών και οικογένειας στην υποστήριξη και πρόοδο των παιδιών.
Η πρόεδρος του Παραρτήματος Αργολίδας, κυρία Σοφία Πούλου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δράσεις του παραρτήματος με κορωνίδα τη διοργάνωση του 37ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας τον Νοέμβριο του 2022. Στον βαθιά παιδευτικό λόγο της, ανέλυσε την επίδραση της μαθηματικής σκέψης και της καλλιέργειας μαθηματικού λογισμού στη διάπλαση χαρακτήρων αλλά και πολιτισμικής ταυτότητας. Κάλεσε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους φορείς- Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο - να στέκονται αρωγοί κάθε επιστημονικού σωματείου που προάγει τη γνώση.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κύριος Ανάργυρος Φελλούρης. Ο κύριος Φελλούρης Α. στην ομιλία του ανέλυσε τον ρόλο των μαθηματικών διαγωνισμών και πώς οι διακρίσεις σε αυτούς οδηγούν σε Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Παρουσίασε στοιχεία των τελευταίων ετών που δείχνουν τις διακρίσεις των ελλήνων μαθητών σε διεθνείς διαγωνισμούς με την κατάκτηση χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων κατατάσσοντας την χώρα μας σε υψηλές θέσεις.
Εκατόν ενενήντα οκτώ (198) μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλο τον Νομό Αργολίδας βραβεύτηκαν και χειροκροτήθηκαν από το μεγάλο πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους Διευθύντριες και Διευθυντές σχολικών μονάδων και πολλοί εκπαιδευτικοί. Συγχαίρουμε τα παιδιά που διακρίθηκαν και ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και πρόοδο!

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αργολίδας της Ε.Μ.Ε.,

Σοφία Πούλου, πρόεδρος

Ευάγγελος Σιέρρος, αντιπρόεδρος

Βασιλική Σωτηροπούλου, γενική γραμματέας

Δημήτριος Χρονόπουλος, ταμίας

Ευδοκία Μποζίνη, υπεύθυνη τύπου και ενημέρωσης

Ελένη Μηλιώτη, ειδική γραμματέας

Ορφανού Ιωάννα, υπεύθυνη βιβλιοθήκης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ