ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Αργολίδα: Παρουσίαση καλών πρακτικών και δράσεων από σχολικές μονάδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:38:00 μ.μ. |
Εκδήλωση
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη συμμετοχή γονέων, μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, η Ημερίδα παρουσίασης καλών πρακτικών και δράσεων από σχολεία του Νομού Αργολίδας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Άργους - Μυκηνών και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος".

Παρουσιάστηκαν ψηφιακές δημιουργίες: ιστοσελίδες, ντοκιμαντέρ, βίντεο και 3d animation, τα οποία εκπονήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά από τις μαθητικές ομάδες σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, είτε στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, είτε άλλης δράσης των σχολείων.
Ειδικότερα παρουσιάστηκαν:

· ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος, από το μουσικό αφιέρωμα στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη στο 4ο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων», από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. (Εκπαιδευτικοί: Δημήτρης Ζαχαρίου, Θάνος Καρανάσιος, Φάνης Κουσιουνέλος, Άκης Σαγάνης, Αναστάσης Λίτσας)

· «Green Deal», ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Σχολεία Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’, από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου. (Εκπαιδευτικοί: Νικολέττα Ματσιμάνη, Αυγή Πραχάλη, Νατάσσα Φλεβάρη)
· «Ο πολύχρωμος Άλεκ», ταινία 3d animation στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος, από το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. (Εκπαιδευτικοί: Βασίλης Κώτσιος, Κωνσταντίνα Δανιηλίδου)

· «Η αξία του τόπου μας: Αναδεικνύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά της περιοχής μας: ‘Κριτήριο - Νυμφαίο’», ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος, από το 3ο Γενικό Λύκειο 'Αργους. (Εκπαιδευτικοί: Μαρίνα Στάμου, Στέλα Σταματάκη, Παρασκευή Κοτταρά )

· «Χορεύω με το Λόγο, μιλάω με τη Μουσική, υφαίνω την Ιστορία στις χορδές μου», αποσπάσματα βίντεο του μουσικού έργου ‘Αυτός που λέει όχι - Αυτός που λέει ναι’, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος, από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. (Εκπαιδευτικοί: Δέσπω Βαρουδάκη, Καλλιόπη Καλποδήμου, Ισμήνη Χατζή)
· «Σιδηροδρομικοί σταθμοί χθες και σήμερα», ιστοσελίδες στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος, από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας. (Εκπαιδευτικοί: Γιώργος Βασιλειάδης, Ελένη Καρούντζου, Αριστέα Μπακάλη)

· «Περιβάλλον και Μουσικός Πολιτισμός», αποσπάσματα βίντεο στα οποία μαθητές/-τριες ερμηνεύουν έργα Προγραμματικής Μουσικής στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. (Εκπαιδευτικοί: Έλενα Χετζάκη, Δέσποινα Ζαχαριάδου, Μαρία Τσιρώνη)
· «Αρτογραφίες», βίντεο στο πλαίσιο υλοποίησης Πολιτιστικού Προγράμματος και της συμμετοχής του στο ‘2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο’, με θεματικό άξονα «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. (Εκπαιδευτικοί: Καλποδήμου Καλλιόπη, Δαμούλου Κονδυλία, Μακροθανάσης Γιώργος)

Ευχαριστούμε τον Δήμο Άργους – Μυκηνών για τη συνεργασία και την διάθεση χώρου, τους γονείς, μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, καθώς και τους/τις Διευθυντές/-ντριες και Συλλόγους Εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που διευκόλυναν την υλοποίηση της εκδήλωσης.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις δημιουργίες των σχολικών μονάδων και για τη φετινή σχολική χρονιά!!!

Ο Διευθυντής ΔΔΕ Αργολίδας
Δρ. Βασίλειος Πολύδωρος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ