ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Αναφορά του Γ. Γαβρήλου για άμεση διαγραφή φόρων και προστίμων που επιβλήθηκαν άδικα στους συνταξιούχους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. |
Βουλευτής Αργολίδας
Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας, Γιώργος Γαβρήλος, για την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι συνταξιούχοι από την ανάλγητη πολιτική της ΝΔ. 

 Πιο συγκεκριμένα και βασιζόμενος σε σχετικό έγγραφο του Δικτύου Συνταξιούχων, καλεί την Κυβέρνηση της ΝΔ και τα αρμόδια Υπουργεία, να δώσουν πάραυτα εντολή σε ΑΑΔΕ και στις ΔΟΥ να εφαρμόσουν χωρίς άλλη υπαίτια καθυστέρηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 616-617-618/ 2021 και την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας στα άρθρα 74 και 84 του Κ.Φ.Δ. Ν.5104/ 2024), που αναγνωρίζουν πρόδηλα σφάλματα της φορολογικής διοίκησης καθυστερημένα και να μην αναγκάσουν τους πολύπαθους συνταξιούχους να προσφεύγουν σε χωριστά ένδικα μέσα.

Με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και της ΑΑΔΕ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο σχετικό υπόμνημα του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), οι συνταξιούχοι χρεώθηκαν χιλιάδες ευρώ που έφταναν έως και τις 23.000, για αναδρομικά παρελθόντων ετών, που προέκυψαν από την καθυστερημένη έκδοση απονομής συντάξεων που έφτασε έως και τα πέντε έτη, χωρίς την ευθύνη των συνταξιούχων. Επομένως, επιβάλλεται να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία με:

· Διαγραφή φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων, που παράνομα έχουν εγγραφεί στις σελίδες χιλιάδων συνταξιούχων στο Taxis net. Η διαγραφή να γίνει αναδρομικά, και να αφορά την τελευταία δεκαετία.

· Διαγραφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν και επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους που έχουν ήδη καταβάλει το σύνολο της παράνομης οφειλής

· Σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση και καταβάλλουν τις αναλογούσες δόσεις, να σταματήσει η ρύθμιση και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

· Σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση και έχουν αφήσει φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις να διογκωθούν, να διαγραφούν τα ποσά που οφείλονται.

Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του να σταματήσουν επιτέλους να κοροϊδεύουν τους απόμαχους της εργασίας και να τους επιβαρύνουν, την ώρα που ούτως ή άλλως αναγκάζονται να ζουν με ψίχουλα, με επιπλέον αχρεώστητα ποσά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ