ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Η Αργολίδα υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | | |
Υποδοχή ιερών λειψάνων
Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η Αργολίδα υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ιερό ναό της Αγίας στο Σκαφιδάκι Αργολίδας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024. 
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του ιερού ναού παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου ,ιερέων και πιστών.
Το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας μεταφέρθηκε με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδας από τον καθεδρικό ιερό ναό Ταξιαρχών Περιστερίου .
Ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο
Ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίας Μαρίνας π. Παναγιώτης Τασιός, ευχαριστήστε τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο για την άδεια που έδωσε για να έρθει το ιερό λείψανο στην Αργολίδα ,καθώς και τον μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο και τους ιερείς του καθεδρικού ιερού ναού Περιστερίου ,αλλά κια όλους τους πιστούς που ήρθαν στο ναό για να προσκυνήσουν και να πάρουν τη χάρη της Αγίας Μαρίνας .
Ο Ιερέας ο π. Παναγιώτης Τασιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο ,ήταν κάτοικος Αθηνών έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών και εντάχθηκε στο δυναμικό της Μητροπόλεως Αργολίδας το 2020.
Το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας θα παραμείνει μόνιμα στον ιερό ναό στο Σκαφιδάκι Αργολίδας
Το Σκαφιδάκι είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 41 μέτρων στους πρόποδες ενός πρόβουνου του όρους Κτενιά επάνω στον Αργολικό κάμπο. Υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Άργους - Μυκηνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην απογραφή του 2021 είχε 651 μόνιμους κατοίκους.
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στη δυτική πλευρά του σημερινού προαυλίου χώρου λειτουργούσε από το 1936 ως ενορία ένας μικρός Ναός στο όνομα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ σε χώρο τον οποίο είχαν δωρίσει η Μιχαέλα Μάσχαινα και η Σγαδρέλαινα.
Ο νέος Ναός θεμελιώθηκε το 1963. Το 1971 έγιναν τα εγκαίνια από τον Επίσκοπο Περιστεράς Ηλία. Στις αρχές του 1989 κτίζεται παράπλευρα του Ιερού Ναού διώροφο Πνευματικό Κέντρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ