V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος: Φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ζητάει πίσω χρήματα από τους αγρότες για λάθη του

Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος
Εδώ και λίγες μέρες ένα νέο φιάσκο της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις πληρωμές του 2022, «έσκασε» στα χέρια των αγροτών, οι οποίοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν τον λογαριασμό, για ποσά μάλιστα για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί!

Ξαφνικά λοιπόν 196.000 αγρότες πρέπει να «επιστρέψουν» ως τις 29 Οκτωβρίου, 50εκ, την ώρα μάλιστα που όχι μόνο τα δικαιώματα τους έχουν μειωθεί από το ’21 και μετά, αλλά ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση λόγω της κρίσης ακρίβειας και των απανωτών ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει ήδη καταθέσει επίκαιρη επερώτηση μέσω του αρμόδιου Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής που ζητά εξηγήσεις για το «λάθος» που επικαλείται ο ΟΠΕΚΕΠΕ και περιμένει απαντήσεις για το πώς η Κυβέρνηση θα διορθώσει μια ακόμη αδικία απέναντι στον κόσμο του πρωτογενούς τομέα.

Ο Γιώργος Γαβρήλος σημειώνει πως οι αγρότες της Αργολίδας έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Δεν φτάνει ο εμπαιγμός με το ζήτημα των επιδοτήσεων, δεν φτάνει που κάθε χρόνο βλέπουν τα χρήματα των ενισχύσεων να μειώνονται ενώ τα προϊόντα τους μένουν απούλητα στα δέντρα, δεν φτάνει που έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τρίτες χώρες, τώρα πρέπει να δώσουν από την τσέπη τους χρήματα για λάθη των συμβούλων που προσλαμβάνει η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι ένα ακόμη σκάνδαλο που πρέπει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει την ευθύνη επίλυσής του και όχι να την μετακυλύει στον ήδη καθημαγμένο αγροτικό κόσμο.

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ