V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εκπαιδευτική δράση: "Οι Τοίχοι της Ελευθερίας" στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου
Από το λαϊκό λυρισμό, μέχρι τις χρωματιστές τοιχογραφίες στους δρόμους των πόλεων, η εικονογραφία των ηρώων του '21 διανύει μία μεγάλη νοηματική διαδρομή, μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών της κάθε περιόδου. 

Στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος της έκθεσης «Οι Αγωνιστές του ‘21» του Γιάννη Ψυχοπαίδη, επισκεπτόμαστε ξανά τα πορτραίτα των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και ανασυνθέτουμε την παραγωγή της εικόνας που σχετίζεται με την Επανάσταση, όπως αυτή διασώζεται από λιθογραφίες της εποχής αλλά και όπως ανανεώνεται από τα σύγχρονα εικαστικά μέσα. 

Μέσα από την εκπαιδευτική δράση οι Τοίχοι της Ελευθερίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τη διαχρονικότητα της εικόνας των ηρώων και των ηρωίδων της Επανάστασης και δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα εικαστικά έργα, βασισμένα στις αρχές της τέχνης του δρόμου.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 19/10 στις 12.00

Σχεδίαση & Διεξαγωγή: Λαμπρινή Καρακούρτη, Ιστορικός Τέχνης-Επιμελήτρια της ΕΠΜΑΣ, Χριστίνα Μπότσου, μουσειοπαιδαγωγός ΕΠΜΑΣ

Διάρκεια: 60-90’

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές-μαθήτριες 6-12 ετών

Κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα γονέα

Τηλέφωνο επικοινωνίας και συμμετοχής στο πρόγραμμα:27520 21915 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου-εκτός Σαββάτου και Κυριακής-και στο e-mail:labrinikarakourti@nationalgallery.gr





ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ