ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την εξόφληση δικαιούχων των προγραμμάτων αντικατάστασης – ανακύκλωσης οικιακών συσκευών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:09:00 μ.μ. |
Βουλευτής Αργολίδας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη με θέμα τις καθυστερήσεις στην εξόφληση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα προγράμματα προγραμμάτων αντικατάστασης – ανακύκλωσης οικιακών συσκευών. Στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως με ενημέρωσαν σχετικά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συμμετείχαν ως προμηθευτές στα προγράμματα αντικατάστασης - ανακύκλωσης οικιακών ηλεκτρικών συσκευών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας λόγω πολύμηνων καθυστερήσεων της αποπληρωμής των σχετικών επιδοτήσεων της κρατικής συμμετοχής. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, υπάρχουν τιμολόγια που έχουν αποσταλεί αρμοδίως από το 2023 ή τους πρώτους μήνες του 2024, και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί.

Δεδομένων του αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεων (φόρων-ΦΠΑ, εργοδοτικών εισφορών, επιταγών προμηθευτών) που έχουν προκύψει, ιδιαίτερα οι ως άνω μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έως και πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, και καθίσταται επιτακτική η χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις πληρωμή των σχετικών επιδοτήσεων.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες ενέργειες και πότε θα εξασφαλιστεί η χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις εξόφληση των δικαιούχων των προγραμμάτων αντικατάστασης – ανακύκλωσης οικιακών συσκευών».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ