ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας επισκέφθηκαν το Οινοποιείο «Κορωνιώτης»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:39:00 μ.μ. |
Έργο ζωγραφικής
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 οι μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας, στο πλαίσιο του μαθήματος: «Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις», επισκέφθηκαν το οινοποιείο «Κορωνιώτης» (Koroniotis Winery) στο Πανόραμα Άργους.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο από τους υπεύθυνους του οινοποιείου και παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία οινοποίησης των σταφυλιών: κλάδεμα του αμπελιού και συλλογή καρπών, διοχέτευση στις δεξαμενές όπου βγαίνουν οι πρωτόλειοι χυμοί και ξεκινάει η ζύμωση και ωρίμανση στα ξύλινα βαρέλια.
Στην αίθουσα γευσιγνωσίας του οινοποιείου οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν διαδραστικές παρουσιάσεις και διατύπωσαν τις απορίες τους συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις. Ακολούθησαν παιχνίδια με σταυρόλεξα, ακροστιχίδες και ζωγραφιές με θέμα την οινοποίηση. Στο τέλος έφτιαξαν τα δικά τους μπουκάλια με τις δικές τους ετικέτες, τα οποία παρουσίασαν, χειροκροτήθηκαν και βραβεύθηκαν .
Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Κυριάκο Κορωνιώτη και την κα. Γιούλα Κορωνιώτη καθώς και τους συνεργάτες τους, για την πέραν του δέοντος επαρκή ξενάγηση, το φιλόξενο κλίμα, τις απαντήσεις στις απορίες των μαθητών, αλλά και το υπέροχο γεύμα που μας προσέφεραν. Η εμπειρία ήταν μοναδική!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ