V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Σοβαρές ελλείψεις στα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας του Νομού

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν εντοπιστεί αρκετές ελλείψεις στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών (όπως κενά σε δασκάλους, ειδικότητες, παράλληλη στήριξη κτλ.), οι οποίες με ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης δεν έχουν ακόμα καλυφθεί. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής.


Σοβαρές είναι οι ελλείψεις στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου και στο Ειδικό Δημοτικό Κρανιδίου, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άργους, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών (42 μαθητές) και του μειωμένου ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ). Παρουσιάζονται μεγάλες δυσκολίες τόσο στην καθημερινότητα των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο δεν επαρκεί για να υποστηρίξει τις ειδικές ανάγκες των μαθητών του. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά εμπόδια στη φοίτησή τους, στερούμενοι αναντικατάστατες παρεμβάσεις, όπως εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ψυχικής στήριξης κ.α, για την ολόπλευρη στήριξή τους.

Η ΔΠΕ Αργολίδας επιλέγει να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων αυτών, καθώς μετακινεί ΕΕΠ μέσα Οκτωβρίου για να καλύψει φαινομενικά τις ανάγκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ΕΕΠ να γίνεται «μπαλάκι» από σχολείο σε σχολείο, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία και το πρόγραμμα τριών σχολείων, αλλά και τους όρους και συνθήκες εργασίας τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανακληθούν οι αποφάσεις μετακίνησης των συναδέλφων ΕΕΠ του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Αργολίδας και να προβεί το ΥΠΑΙΘΑ άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών!

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργολίδας με την ΑΣΕ:
Αγγελική Εμμανουήλ
Στέλιος Καρανάσιος
Χάρης Μακρής

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ