ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Σιγήν ιχθύος για την Καραθώνα (άρθρο του Τόλη Κοΐνη)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. | | |
Παραλία
Την Κυριακή – εκτός από το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- έχουμε και άλλη μια επέτειο. Συμπληρώνονται και δύο μήνες από την έκδοση του ψηφίσματος για την Καραθώνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου.

Ήταν το περίφημο ψήφισμα με το οποίο η πλειοψηφία αρνήθηκε να συγκαλέσει δημόσια ανοικτή διαβούλευση, γιατί «με κόκκινα πανό δε σώζουμε την Καραθώνα» (κατά τη γνώμη τους). Ψήφισε όμως τρία πράγματα:

• Να ανοίξει πλατφόρμα ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης

• Να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή

• Να προετοιμαστεί ο Δήμος να καταθέσει τις δικές του προτάσεις στον ιδιώτη.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» μέσω του εκπροσώπου της Δημ. Παπαδημόπουλου είχε διαφωνήσει. Η πλειοψηφία όμως τα ψήφισε. Ο Δήμαρχος είχε υποχρέωση να τα υλοποιήσει. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

«Σιγή ιχθύος» … οι μαρίδες της Καραθώνας είναι λαλίστατες σε σύγκριση στους παράγοντες του Δήμου.

Αντίθετα, πολλοί συμπολίτες φωνάζουν. Γίνομαι αποδέκτης πολλών παραπόνων, ιδεών και ενστάσεων. Καταγράφω σήμερα μόνο μία:

«Στη λαϊκή συνέλευση που είχε συγκληθεί τον Ιανουάριο του 81, αν θυμάσαι, είχε σηκωθεί κάποιος άνθρωπος λαϊκός, Δεξιός και Εθνικόφρων, αναντάμπαπαντάμ, και είχε κάνει μια παρατήρηση που θα την ζήλευαν και οι πιο φανατικοί Οικολόγοι. Είχε πει, ότι η Καραθώνα δεν προσφέρεται για κατοίκηση γιατί τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ.

Βέβαια, από τότε εξελίχθηκαν τα πράγματα,έχουμε τους βιολογικούς καθαρισμούς. Αυτοί που με τόση ευκολία λένε τώρα, να δώσει το ΤΑΙΠΕΔ την Καραθώνα σε ιδιώτη έχουν σκεφτεί ποιος θα πληρώσει τη σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό;»

Του απάντησα πως θα το μελετήσουν εγκαίρως οι φωστήρες του Δήμου και θα βάλουν να το πληρώσει ο επενδυτής. Η απάντησή του ήταν ακατάλληλη για ανηλίκους.

ΥΓ Επειδή, κάποιοι θα αρχίσουν τις κατηγόριες του στυλ «Αντί να γράφεις να ψηφίσουμε τον Δούκα, κάθεσαι και γράφεις για την Καραθώνα. Τους προλαβαίνω και απαντώ. Η υποστήριξή μου στον Δούκα είναι δεδομένη και γνωστή τοις πάσι. Το ότι και οι δύο κάλπες του Ναυπλίου ανέδειξαν πρώτη την υποψηφιότητά του, τα λέει όλα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ