ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κατάθεση Αναφοράς από τον Γ. Γαβρήλο για να δοθεί παράταση στην κτηματογράφηση του Δήμου Άργους- Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:13:00 μ.μ. | | |
Βουλευτής Αργολίδας
Αναφορά κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας, στηρίζοντας το πρόσφατο αίτημα του Δήμου Άργους- Μυκηνών για χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης, ειδικά για τα τμήματα Άργους, Ν. Κίου, Λέρνας και Κουτσοποδίου.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, αν άμεσα δεν δοθεί η αιτούμενη παράταση επί της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν οριστικά περιουσίες πολιτών, που για λόγους ανωτέρας βίας ή άγνοιας δεν πρόλαβαν τις σχετικές προθεσμίες. Ειδικά, δε, για την περιοχή του Δήμου Άργους- Μυκηνών, όπου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αδιευκρίνιστου χαρακτηρισμού εκτάσεων (33%), τότε γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος στην περίπτωση που δεν δοθεί η συγκεκριμένη παράταση.

Ο βουλευτής Αργολίδας, τέλος, σημειώνει πως οι Δήμοι της Αργολίδας χρειάζονται ένα συνολικό σχέδιο στήριξης. Δεν μπορεί η Πολιτεία συνεχώς να καταργεί υπηρεσίες, να υποβαθμίζει την ζωή των πολιτών και να δυναμιτίζει τα σχέδια ανάπτυξής τους, ενώ παράλληλα δεν προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών για την υπεράσπιση των περιουσιών τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ