V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος εντάχθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου

Ναύπλιο λιμάνι
Τέσσερα νέα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία εντάσσονται στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και πλέον απαριθμεί 35 μέλη.

Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, με ομόφωνη απόφαση έγινε αποδεκτή η ένταξη ως πλήρη μέλη, των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Καλύμνου, Λήμνου, Ναυπλίου και Πρέβεζας, κατόπιν έγκρισης των σχετικών αιτημάτων που υπεβλήθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, καλωσόρισε τα νέα μέλη, εκφράζοντας τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας επίσης ότι η ΕΛΙΜΕ θα βρίσκεται δίπλα τους, συνδράμοντας στις προσπάθειες τους. Θερμό καλωσόρισμα και ευχές εκφράστηκαν και από το σύνολο των μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Εν συνεχεία, τονίστηκε η σημασία της αξιοποίησης από όλα τα μέλη της ΕΛΙΜΕ της ήδη υλοποιηθείσας από το προηγούμενο καλοκαίρι πρωτοβουλίας της γραμμής υποστήριξης (help desk), στην οποία οι Οργανισμοί Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία, μέλη της Ένωσης, δύνανται να απευθύνονται, ώστε να λαμβάνουν συμβουλές για λειτουργικά καθημερινά θέματα ή ακόμη και για μείζοντα ζητήματα, με στόχο τη διευκόλυνση, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του λιμενικού δικτύου. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συνολικής ικανοποίησης και ευφορίας.

Επιπροσθέτως, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο Southeast Europe Connectivity Forum II, το οποίο υλοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 50 ομιλητές, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Τοπικοί Φορείς, Πρέσβεις και Προξενικές αρχές ξένων χωρών, Αντιπρόεδροι ξένων χωρών, εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιρειών και Λιμένων, εκπρόσωποι διεθνών αναγνωρισμένων εταιρειών με ενδιαφέρον για τα λιμάνια και τις μεταφορές. Το συνέδριο ανέδειξε τις προκλήσεις του κλάδου, την ανάπτυξη συνεργειών και αποτέλεσε την αφετηρία νέων συνεργασιών.

Την ΕΛΙΜΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης και Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο Γενικός Γραμματέας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε., κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ, κ. Βασίλειος Μάμαλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΚ Α.Ε., κ. Άγγελος Βλάχος, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΑ Α.Ε., εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η ΕΛΙΜΕ, αξιοποιώντας τη δυναμική της, επιδιώκει την εξωστρέφεια με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου των Ελληνικών Λιμένων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών, περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας για τα μέλη της.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ