ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Πανηγυρικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας στην Αγία Ευφημία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. |
Εκκλησία
Εορτάστηκε πανηγυρικά ,με εσπερινό στις 15 Οκτωβρίου και ανήμερα 16 Οκτωβρίου 2024, ο Προστάτης των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ,ο Άγιος Λογγίνος , από τους υπαλλήλους του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας και τους υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου, παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου (στην Αγία Ευφημία- εκκλησάκι υπάλληλων φυλακών Τίρυνθας ) ,κατόπιν πρόσκλησης, σε όλους τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους του Νομού Αργολίδας από τον πατέρα Ιωάννη Γκιώνη ,ο οποίος βρίσκεται ανελλιπώς δίπλα στο Έργο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Νομού Αργολίδας (Αγροτικών των Φυλακών Τίρυνθας και Φυλακών Ναυπλίου) ..




Στον Εσπερινό ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ανέδειξε τον Βίο του Αγγίου Λογγίνου :

Ο Άγιος Λογγίνος ήταν Εκατόνταρχος υπό τις διαταγές του Ποντίου Πιλάτου, επί βασιλείας Τιβερίου Καίσαρος (14 - 37 μ.Χ.). Υπηρετούσε μαζί με τους στρατιώτες του κατά τα σωτήρια Πάθη του Κυρίου, παριστάμενος στην σταύρωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνήματος. Όταν όμως αντελήφθη το σεισμό, είδε τις πέτρες να σχίζονται και να ανοίγονται τα μνήματα, πίστευσε ότι ο σταυρωθείς ήταν ο πραγματικός Υιός του Θεού. Παραιτήθηκε από το αξίωμά του και μαζί με άλλους δύο στρατιώτες του αναχώρησε για την πατρίδα του, προκειμένου να κηρύξει την Ανάσταση του Κυρίου. Την λιποταξία του κατήγγειλε ο Πιλάτος στον Τιβέριο, ο οποίος έστειλε απόσπασμα στρατιωτών για να τον θανατώσουν. Όταν το βρήκαν και του κοινοποίησαν την απόφαση του αυτοκράτορα, τους φιλοξένησε στην οικία του, προετοίμασε τον τάφο γι αυτόν και τους δυο πιστούς του στρατιώτες και αποκεφαλίσθηκε την επομένη.

Ακολούθως ,οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, παρουσία των δυο Αρχιφυλάκων των δυο Καταστημάτων Κράτησης του Νομού Αργολίδας ,Τίρυνθας και Ναυπλίου: κ. Βασίλειος Μπαμπανάσιος και Γρηγόριος Βλάχος, αντίστοιχα ,παρουσία της Διευθύντριας Ευαγγελίας Κατερίνη του ΑΣΚΤίρυνθας ,των εκπροσώπων και των μελών των σωματείων και των δυο Καταστημάτων Κράτησης :Τίρυνθας και Αριστείδης –Καταστήματος Ναυπλίου ,συζήτησαν με τον Μητροπολίτη Αργολίδας και δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους, με την υπόσχεση ότι η Δικαιοσύνη με την Συγχώρεση και την Tταπεινότητα θα πρέπει να βαδίζουν ταυτόσημα με την Αλληλεγγύη .


Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου & To Σωματείο του Σ.Κ.Ναυπλίου Αριστείδης ,

Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας &Το Σωματείο της Α Φ Τίρυνθας ,

Και ο πνευματικός τους πατέρας Ι.Γκιώνης : Εύχονται σε όλους του συναδέλφους Χρόνια Πολλά με Σύνεση .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ