ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Ε.Ε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | |
Εμπορικός Σύλλογος  Κιάτου
Με ιδιαίτερη χαρά στις 5 και 6 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Σ.Ναυπλίου κ. Ε. Ασπιώτη , ο κ. Γ. Καράμπελας και η κ. Ε. Τσίρου Μακρή , παρευρέθηκαν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου , όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Ε.Ε. - Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν άκρως ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στο εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα. Τέθηκαν προβληματισμοί , ανταλλάχθηκαν απόψεις με στόχο ενωμένοι την διεκδίκηση της ανισορροπίας ισχύος που δημιουργείται συχνά. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών – Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος και παρουσίασε τα νέα μέτρα και τις εξελίξεις για την φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έρχονται, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου – Π.Ε. Κορινθίας και Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Καινοτομίας κ. Μάρκος Λέγκας ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου Αττικής Παύλος Πολιτάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Δώρος Καπράλος πολλοί εκπρόσωποι του Εμπορικού Κόσμου της Πελοποννήσου. 

Το θέμα της φορολογίας, ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παραμένει κρίσιμο και οι επαγγελματίες περιμένουν πιο δίκαιες και βιώσιμες λύσεις από το κράτος με μια πιο ισορροπημένη φορολογική πολιτική , που να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Κοινή θέση όλων των ομιλητών ήταν ότι το εμπόριο αλλάζει, όπως αλλάζει ραγδαία και η παγκόσμια οικονομία. Σε αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες, να ακολουθούν, να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα μέσα από τη συλλογικότητα. Επισημάνθηκε και τονίστηκε η αλλαγή και προσαρμογή στις σύγχρονες προκλήσεις κάνοντας ένα βήμα παρακάτω. 

Την σπουδαιότητα της επιμόρφωσης τους , υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό για το μέλλον τους είναι η αποδέσμευση από τις παλιές συνήθειες επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό. 

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν στον υπουργό οικονομικών, κ. Δήμα, το ζήτημα της αντικειμενικής φορολόγησης, τονίζοντας πως μέχρι σήμερα ο εμπορικός κλάδος φαίνεται να είναι ο "αγαπημένος" της φορολογικής πολιτικής. Αναφέρθηκε επίσης η υποχρέωση για στήριξη στους εμπόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια καθώς η συνεργασία όλων των φορέων είναι αυτή που οδηγεί στην ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου τίμησε τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου και Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Ε. , Βασίλη Παγώνη , ο οποίος βραβεύτηκε από τον υφυπουργό οικονομικών, κ. Δήμα, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή και προσφορά του, στην ανάπτυξη του εμπορικού κλάδου και τη στήριξή του στα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες καθώς και την πολυετή συνεισφορά του στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου , στην ΠΟΕΕ, αλλά και στην ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), αφήνοντας το αποτύπωμά του. Στην εκδήλωση, τόσο ο κ. Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και ο κ. Καπράλος από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, υπογράμμισαν τη σημασία της απόφασης του κ. Παγώνη να στρατευτεί μαζί τους για μια ανανεωμένη και ισχυρότερη ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ).

 Ευελπιστούμε ότι η παρουσία του στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ θα έχει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Τέλος , ταυτόχρονα με τη Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Ε.Ε., πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για νέο ΔΣ της Π.Ο.Ε.Ε. , όπου από τον Ε.Ε.Σ.Ν. εκλέχθηκαν η κ. Ελένη Ασπιώτη ως μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Ε. και ως εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ εκλέχθηκαν η κ. Ελένη Ασπιώτη και η κ. Άρτεμις Ελευθεριάδου. Ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική φιλοξενία το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου όπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία άψογη και με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση. 

Με εκτίμηση 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ελένη Ασπιώτη
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Δανάη Νταή
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ