V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Τάσος Λάμπρου για τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ: "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες"

Τάσος Λάμπρου
Το θέμα της κατάργησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και η πρόταση της κυβέρνησης για δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης του νερού σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει .

Ήδη τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ( Δήμαρχοι, Δημοτικά συμβούλια, Διοικητικά συμβούλια Επιχειρήσεων) διατυπώνουν τις απόψεις τους, εκδίδουν ψηφίσματα, λαμβάνουν αποφάσεις πάνω στην επίμαχη πρόταση.

Πρόσφατα στα ΜΜΕ διαβάσαμε την ξεκάθαρη θέση των Δημάρχων της Π.Ε Κορινθίας με την οποία αρνούνται κατηγορηματικά αυτήν την πρόταση, δεν επιθυμούν την αναγκαστική κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και την συγχώνευση τους στο νέο ενιαίο φορέα.

Κ Δήμαρχε απαιτείται το θέμα να απασχολήσει και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας ,να ακούσουμε τόσο την άποψη σας όσο και να μας μεταφέρετε την άποψη της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια κάποιων να εισέλθουν ως Ιδιώτες "επενδυτές" στην διαχείριση του νερού, κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπήσουν από την Παροχή νερού στους κατοίκους, στους Δημότες- καταναλωτές.

"Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" πέφτει στο αέρα μία πρόταση για να δουν αντιδράσεις και να εκτιμήσουν εάν τους παίρνει να προχωρήσουν.

Ο δημόσιο διάλογος έχει ξεκινήσει η Κεντρική Διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού έχει την υποχρέωση απέναντι στους Δημότες να προσφέρει το Δημόσιο αγαθό του νερού σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα, αυτονόητο ότι είναι μια ανταποδοτική δημοτική υπηρεσία αλλά δεν μπορεί να έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα με την προσθήκη Ιδιωτικών συμφερόντων.

Ζήτω το Δημοτικό μας να πάρει ξεκάθαρη θέση να εναντιωθεί σε αυτήν την πρόταση που θα μας βάλει σε μεγάλες περιπέτειες και θα επιβαρύνει υπερβολικά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά.

Τώρα θέλουμε λύσεις στην διαχείριση και στην επάρκεια ποιοτικού νερού που δεν θα ακυρώνει την ιδιότητα του ότι είναι Δημόσιο αγαθό.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ