ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δακτυλιωμένος Πελαργός από την Πολωνία εντοπίστηκε στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:29:00 π.μ. | |

 Λελέκι

Τέσσερις πελαργοί έκαναν την εμφάνιση τους σε τοποθεσία μεταξύ του Ναυπλίου και του Άργους για ξεκούραση από το ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης των πτηνών την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.


Οι πελαργοί, κοινώς λέλεκες ή λελέκια, είναι μεγάλα πουλιά με μακριά πόδια και μακρύ λαιμό, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Ciconiidae. 

Ζουν στις θερμότερες περιοχές του πλανήτη και σε ξηρότερα κλίματα Τρώνε συνήθως βατράχους, ψάρια, έντομα, σκουλήκια και μικρά πουλιά ή θηλαστικά. Υπάρχουν 19 είδη πελαργών σε έξι γένη. Οι πελαργοί είναι μεταναστευτικά πουλιά. 
Όταν έρθει ο Οκτώβρης, ετοιμάζονται να φύγουν πάλι και να πάνε στην Νότιο Αφρική, όπου θα περάσουν τους ψυχρούς μήνες του χειμώνα. Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους συναθροίζονται σε λιβάδια, κοντά σε τέλματα ή λίμνες, και από και ξεκινούν όλοι μαζί.

Ένα από τα τέσσερα πτηνά ,έφερε στο πόδι του δακτυλίδι ,που έδειχνε να έχει δακτυλιωθεί σε κάποιο κέντρο παρατήρησης. 
Δεδομένα για την επανεύρεση πελαργού από την Πολωνία στην Αργολίδα

Η απάντηση για τον πελαργό από το Κέντρο Δακτυλίωσης στην Πολωνία ήρθε γρήγορα .

Όπως θα δείτε – ο πελαργός δακτυλίωθηκε σε ένα από τα Κέντρα Περίθαλψης στην Πολωνία και είναι η δεύτερη επανεύρεση του μέσα σε λίγες μέρες (η πρώτη ήταν στην Κροατία). 
Ευχαριστούμε θερμά την Βούλα Τσιλιμπη και τον κ. Ευάγγελο Μπουγιώτη που έστειλαν αμέσως τις πληροφορίες και φωτογραφίες, όταν είδαν τον πελαργό με δακτυλίδι. Πολλά, πολλά συγχαρητήρια για την επανεύρεση.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ