ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δράση στο Άργος στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. |
Εθελόντριες
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην φιλόξενη αίθουσα της παιδικής νεανικής βιβλιοθήκης Άργους πραγματοποιήθηκε δράση στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Μαζί με κλιμάκιο εθελοντών του τμήματος μας υποδεχτήκαμε τους μαθητές της Ε' & ΣΤ' τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Το μήνυμα της ημέρας για το 2024 είναι : Mental Health atwork . "Δίνουμε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο"
Παγκοσμίως το 60% των ατόμων ηλικίας άνω των 15 ετών εργάζονται , περνώντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο χώρο εργασίας.Ασφαλή, υγιή περιβάλλοντα εργασίας μπορούν να λειτουργήσουν ως προστατευτικός παράγοντας για την ψυχική υγεία‼️

Έγινε ενημέρωση για τα βασικά βήματα παροχής πρώτων βοηθειών , την αξιολόγηση της κατάστασης του πάσχοντα αλλά και τον ρόλο της παροχής πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας.
Μιλήσαμε για τις τρείς αρχές δράσης και τις καλές πρακτικές παροχής πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας. Τα παιδιά συμμετείχαν ανά ζεύγη αλλά και δημιουργώντας ομάδες , στα παιχνίδια μπαίνοντας σε ρόλους. Τέλος στην βεράντα το κάθε παιδί έκανε την δική του ευχή και την άφησε να ταξιδέψει σχεδιάζοντας σαπουνόφουσκες στον ουρανό!!

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαρά Νίκα, τους εκπαιδευτικούς και την σχολική νοσηλεύτρια που συνόδεψαν τα παιδιά και ήταν υποστηρικτικές στην δράση.
Ευχαριστούμε θερμά την παιδική νεανική βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία!

Τέλος ευχαριστούμε τους εθελοντές που πάντα στηρίζουν όλες τις δράσεις!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ