ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Grass Volley για Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Άργους - Μυκηνών στο ΔΑΚ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | |
Άθληση
Σε ακόμη μία πρωτότυπη αθλητική δραστηριότητα προχωρά ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, καθώς την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, μπορούν να ζήσουν μια απόλυτα διασκεδαστική μορφή του αθλήματος της πετοσφαίρισης, σε γκαζόν!

Το GrassVolley 4X4 θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Άργους και τελεί υπό τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Κάθε Δημοτικό σχολείο μπορεί να συμμετέχει με 2 ομάδες για την Ε’ τάξη και 2 ομάδες για την ΣΤ’ τάξη.

Δημιουργούνται γήπεδα στο χορτάρι, ανάλογα με τις συμμετοχές των σχολείων και κάθε τάξη παίζει με μαθητές αντίστοιχων τάξεων των άλλων σχολείων. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 4 αθλητές (2 αγόρια + 2 κορίτσια), που αγωνίζονται και από μέχρι 4 αθλητές αναπληρωματικούς (2 αγόρια + 2 κορίτσια). Οι αλλαγές γίνονται στο ίδιο φύλο, πρέπει δηλαδή να αγωνίζονται πάντα στην ομάδα 2 αγόρια + 2 κορίτσια.

Ο βασικός κανόνας είναι να αλλάζει ο αθλητής που εκτελεί σερβίς, όταν η ομάδα έχει την κατοχή μπάλας. Το ύψος του φιλέ είναι στα 2 μέτρα.

Όλοι οι μαθητές θα είναι με αθλητική περιβολή.

Οι ομάδες τοποθετούνται σε ομίλους (4 ή 6 αναλόγως των συμμετοχών και των διαθέσιμων γηπέδων) και αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο, με το σύστημα ένας προς όλους.

Οι αγώνες έχουν διάρκεια 10 λεπτά και συνολικά η κάθε ομάδα θα παίξει 3 αγώνες, εκτός αν υπάρχει και δεύτερος γύρος και γίνουν από 6 οι αγώνες για κάθε ομάδα.

Συμμετοχές μπορούν να στείλουν τα Δημοτικά Σχολεία, μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024 στο email: stadio@argos.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ