Το ελαιόλαδο είναι μία από τις βασικές πρώτες ύλες για μαγειρικές παρασκευές, ζύμες καθώς και για παρασκευές ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούνται από τους καθηγητές και σπουδαστές μας. Τα οφέλη στην χρήση τοπικών προϊόντων καλής ποιότητας σε γαστρονομικό αλλά και διατροφικό επίπεδο είναι πολλά.
Το βασικότερο όμως όφελος είναι ότι η χρήση τοπικών προϊόντων μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία επιτρέπει στους σπουδαστές και αυριανούς επαγγελματίες της κουζίνας να αναδείξουν την γαστρονομική παράδοση κάθε περιοχής με την μαγειρική ταυτότητά της.
Στο πλαίσιο αυτό της εκπαιδευτικής συνεργασίας και του αντικειμένου του μαθήματος ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑΣ έχει προγραμματιστεί και εκπαιδευτική επίσκεψη της σχολής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Άργος προκειμένου οι σπουδαστές -στριες να βιώσουν όλη την διαδικασία και τα στάδια παραγωγής, τυποποίησης ελαιόλαδου και των παραγώγων του.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΑΕΚ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ